Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Увага: Фейк. Скільки насправді коштують пам’ятники військовим в Теплодарі

Мережею поширюється інформація про нереально дорогі пам’ятники загиблим військовим, які начебто закуповує Теплодарська міська рада. Анонімні і не анонімні телеграм-канали пишуть про те, що пам’ятники начебто коштують близько 120 тисяч гривень. Це не правдива інформація. 

Оскільки деякі джерела цієї інформації посилаються на статтю «Антикорупційного виміру», редакція вважає за необхідне повідомити, що недостовірна інформація про пам’ятники немає жодного відношення до статті. 

Нагадаємо, «Антикорупційний вимір» повідомляв, що депутат від «Слуг народу» монополізував підряди у галузі ЖКГ в Теплодарі, отримує величезну кількість підрядів від майже всіх підрозділів міської ради, отримує техніку в оренду за безцінь від дружини-чиновниці і потім за допомогою цієї техніки надає недешеві послуги громаді. Згадувалися і два підряди на встановлення пам’ятників загиблим військовим. 

Так, фірма Андрія Сурженка отримала два замовлення на близько 1,2 мільйона гривень  на виготовлення та встановлення на цвинтарі Теплодарської міської територіальної громади намогильних споруд на могилах загиблих воїнів. 

Однак, чиновники замовили на 559 тисяч гривень 23 послуги. А за 635 999,56 гривні замовили 25 послуг. Наразі на цвинтарі в Теплодарі дійсно поховано 10 військових. Однак в закупівлях мова не йде про встановлення конкретної кількості окремих надгробків. Також мова не йде виключно про надгробки, згідно з тендерною документацією.

Як можна побачити на фото, яке було опубліковане в статті, встановлені не окремі надгробки, а цілісна споруда на декілька могил. Перераховування вартості цілісної меморіальної споруди у вартість певної кількості надгробків не є коректним.

Редакція «Антикорупційного виміру» не схвалює дії чиновників, які без конкурсу віддають підряди фірмі депутата, а також ситуацію, коли фірма депутата для отримання підрядів на сотні тисяч гривень подає документ про набутий досвід — встановлення одного надгробка за 12 тисяч. 

Проте редакція категорично проти поширення фейків та неправдивої інформації. Не перевіряючі інформацію деякі блогери та анонімні канали дискредитують роботу  журналістів. 

«Антикорупційний вимір» закликає читачів довіряти тільки перевіреним джерелам і не поширювати фейки. 

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір