Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Головне про корупцію на Херсонщині за тиждень: завищення цін, дивні підрядники та оборудки для своїх

«Антикорупційний вимір» пропонує добірку антикорупційних новин цього спекотного тижня з Херсонщини.

Почнемо з уже звичного: дивних ремонтів із дивними підрядниками. Так, у Бериславському районі сховища ремонтуватиме черговий «новонароджений» підприємець (ось тут більше), а Херсонська ОДА замовляє конструкції для укриттів у підприємця, якого вже помічали у скандалі на Миколаївщині (ось тут деталі).

Каналізаційний колектор на Херсонщині за кошти ООН, скоріше за все, ремонтуватимуть із великим завищенням цін: ймовірні зайві 15 мільйонів гривень нарахували на цій закупівлі. Хоча можливо тепер вже і не будуть – після розголосу. Деталі за посиланням.

Ще одна новина — штраф Антимонопольного комітету для херсонського театру та ТОВ «Фестивальний центр» за змову на торгах. Річ у тому, що це вже далеко не перша подібна закупівля: театр і приватна структура, яка фактично створена під запити театру, давно і системно працюють один з одним за бюджетні кошти. Найближчі три роки не матимуть права цього робити. Деталі та аналітику щодо такої співпраці читайте за посиланням.

Також минулого тижня повідомлялося, що екскерівник Херсонського центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф під час окупації Херсона перевів з рахунку установи майже 1,8 мільйона гривень. Правоохоронці повідомляють, що Юрій Бовкун у травні 2022 року в окупованому тоді Херсоні пішов на співпрацю з росіянами та став так званим «в.о. головного лікаря» цієї ж установи, яку перереєстрував в окупаційній адміністрації Херсонської області. Деталі тут.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір