Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В Одесі родичі чиновниці з райадміністрації заробляють на бюджеті

Компанія родичів чиновниці Одеської міськради отримують підряди від її колег. Йдеться про ТОВ «Резов», яке належить родині співробітниці Київської районної адміністрації Олександри Резниченко. Про це «Антикорупційний вимір» дізнався, аналізуючи закупівлі мерії на Prozorro.

Редакція звернула увагу на нещодавно проведену закупівлю Хаджибейської районної адміністрації, яку було проведено без використання електронної системи. З опублікованого звіту про укладений договір відомо, що компанія ТОВ «Резов» без конкуренції отримала контракт на 827 816,40 грн. За ці гроші фірмі доручили замінити склоблоки в житловому будинку за адресою вулиця Генерала Петрова, 11. В закупівлі вказано, що вікна мінятимуть під приводом усунення аварії в житловому фонді.

За даними аналітичної платформи YouControl, фірму «Резов» було зареєстровано в липні 2018 року. Адресою реєстрації вказано будинок на вулиці Старорізнична 16/18 в Одесі. Власницею фірми значиться Людмила Яківна Резніченко, а директором Олександр Володимирович Резніченко. 

Останній фігурував в декларації головної спеціалістки відділу контролю та моніторингу за станом території Київської районної адміністрації Одеської міської ради Олександри Вадимівни Резниченко у 2020 році. На той момент чиновниця вказувала, що її чоловік Марк Лоза зареєстрований в квартирі Резниченка, а також отримав 62 тис. грн зарплатні від компанії «Резов». Тож звʼязок посадовиці та власників компанії обумовлений не лише прізвищем. Хоча згадки про чоловіка та його роботу й зникли з її більш пізніх декларацій.

Проте, за даними Clarity Project, майже одразу після реєстрації у 2018 році ТОВ «Резов» почала отримувати бюджетні підряди від одеських чиновників. Загалом вони вже уклали понад 170 угод зі згаданою фірмою на понад 41,2 млн грн. Більшу частину договорів було укладено з Хаджибейською та Київською районними адміністраціями. 

Через деякі з контрактів фірма Резниченків навіть фігурує в кримінальних справах. Зокрема у справі про службове підроблення під час капітальних ремонтів стиків панелей в будинках на Ільфа і Петрова, 23 та Академіка Корольова, 80-Б. 

Інша фірма Людмили Резніченко ТОВ «Гарант АВ» теж отримувала бюджетні підряди та засвітилась у справі щодо неналежного виконання своїх обов’язків та надмірних витрат керівництвом КП ЖКС «Вузівський». 

Крім того, раніше родина Резниченків використовувала фірму «Резов – АВ». В базі аналітичної платформи YouControl міститься інформація про те, що ця компанія у 2008-2010 роках отримувала підряди від Пересипської (раніше Суворовська) та Хаджибейської (раніше Малиновська) районних адміністрацій.

Читайте також: На Одещині чиновники без конкурсу віддали дорожній підряд за завищеними цінами депутату «Слуги народу»

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір