Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Колишній Одеський митник виплачуватиме конфіскацію незаконних активів у розстрочку

Вищий антикорупційний суд дозволив Віктору Ткаченку, колишньому посадовцю Одеської митниці, сплачувати частинами суму, яку у нього мають конфіскувати через виявлені необгрунтовані активи. 

Про це повідомляє «Слово і діло». Так, Віктор Ткаченко раніше обіймав посаду начальника відділу митного оформлення №1 митного поста «Одеса-автомобільний» Одеської митниці. ВАКС задовольнив позов прокурорів, які просили про цивільну конфіскацію незаконно набутої митником квартири в Одесі та двох паркомісць. Пізніше суд прийняв рішення конфіскувати не самі активи, а їхню вартість на момент придбання. Тож ексмитнику довелось сплатити 2,8 мільйона гривень. 

Та Ткаченко подав заяву про розстрочення цієї суми на 10 місяців. Частину коштів він уже вніс, тож іншу частину — 2,4 мільйона гривень — йому дозволили виплачувати поступово. 

Та Вищий антикорупційний суд задовольнив позов колишнього митника частково, й він має виплатити суму не за 10, а за 3 місяці. Останній платіж має надійти в жовтні 2024 року. Щомісяця він має вносити по 733 тисячі гривень. 

Раніше повідомлялося, що Віктор Ткаченко у 2020 році за допомогою посередника придбав квартиру і два паркувальні місця в історичному центрі Одеси. У листопаді 2023 прокурор САП звернувся до суду про визнання активів митника необгрунтованими. Суд погодився з доводами прокурора, й 25 січня 2024 року ухвалив рішення про стягнення у дохід держави вартість придбаного чиновником майна, а саме 2,83 мільйона гривень. 

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір