Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Херсонщині 4 тисячі жителів отримали кошти на відбудову житла через «єВідновлення»

Майже чотири тисячі жителів Херсонщини отримали кошти за програмою «єВідновлення». 1 мільярд 350 мільйонів гривень отримали люди на відбудову чи купівлю нового житла. 

Про це повідомляє Херсонська обласна державна адміністрація. Так, на щотижневому брифінгу начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін розповів про роботу програми «єВідновлення». За його словами, за 14 місяців уряд виплатив понад 1 мільярд 350 мільйонів гривень людями, які подали заявки на програму. Кошти виділили на ремонт побитих російськими обстрілами будинків або купівлю нових осель. Гроші за цією програмою отримали майже чотири тисячі жителів Херсонщини, й комісії продовжують опрацьовувати нові звернення. 

Також Прокудін розповів про зустріч з представниками фонду «Партнерство за сильну Україну», які одними з перших допомогли у відбудові після часткової деокупації Херсонщини. 

«За фінансової підтримки Великої Британії, Естонії, Канади, Нідерландів, США, Фінляндії, Швейцарії та Швеції реалізовано десятки проєктів на сотні тисяч доларів. Озвучив міжнародним партнерам нагальні потреби мешканців області та презентував важливі напрямки співпраці. Це відновлення зеленої енергетики, покращення роботи ЦНАПів та облаштування укриттів в освітніх закладах», — розповів очільник ОДА. 

Він додав, що коштами благодійників Херсонська обласна клінічна лікарня отримала сучасний медичний транспорт, який може використовуватись для транспортування маломобільних пацієнтів. В іншому медзакладі Херсона встановили джерело безперебійного живлення. Завдяки цій системі медичне обладнання, якому потрібна електроенергія, працюватиме безперебійно. Надалі такими системами мають забезпечити усі медзаклади міста. 

Читайте також: На Херсонщині хотіли відремонтувати селищну раду за 87,9 мільйона гривень: після розголосу витрати можуть знизитися вдвічі

Більше публікацій Вікно ВідновленняБільше публікацій Вікно Відновлення »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір