Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Миколаївщині гімназія віддала комунальну землю підприємцю. Суд відкрив справу

Прокуратура звернулась до суду з позовом про розірвання договору між комунальною гімназією на Миколаївщині та підприємцем. В результаті договору останній для комерційних цілей незаконно отримав землю, якою користувалась гімназія.

Про це повідомляє Миколаївська обласна прокуратура. Миколо-Гулаківській гімназії Казанківської селищної ради, що на Миколаївщині, надали у користування ділянку землі. Заклад отримав для особистого підсобного господарства 30 гектарів, які вартують один мільйон гривень.

У січні 2024 року директор гімназії уклав договір з приватним підприємцем на спільний обробіток землі. Та прокуратура встановила, що цим договором сторони намагалися приховати інший, яким гімназія віддала землю в оренду підприємцеві, з метою отримати з цього прибуток. 

Та гімназія не була розпорядником ділянки, тож передавати її в оренду не мала права. Також цією угодою директор фактично змінив цільове призначення землі, адже вона надавалась для підсобного господарства, а використовувалась підприємцем для комерційних цілей та виробництва сільськогосподарських товарів. 

Тож прокуратура звернулась до суду з вимогою повернути ділянку постійному користувачу, тобто гімназії, й розірвати договір про спільний обробіток та оренду, укладений з підприємцем. Розгляд справи триває. 

Читайте також: Судитимуть держреєстратора з Кіровоградщини, через якого держава втратила 500 гектарів землі, — прокуратура

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір