Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Херсонщині за півроку відправили до суду 14 корупційних проваджень. Вироки винесли у трьох справах

Херсонська прокуратура відзвітувала про роботу за перше півріччя 2024 року. Так, за рік до суду відправили 14 кримінальних та 30 адміністративних справ, що стосуються корупції на Херсонщині. 

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. Так, за перше півріччя 2024 року на Херсонщині закінчили розслідування у 14 корупційних справах й відправили обвинувальні акти. Зараз вони слухаються у суді. Натомість судді винесли вироки у трьох кримінальних справах, що стосуються корупції. 

По завершенню розслідування правоохоронці підрахували збитки, завдані бюджетам держави та громад — сума за півроку склала 12 мільйонів гривень. Водночас 3 мільйони гривень вже відшкодували. 

Впродовж останніх шести місяців на Херсонщині щодо корупційних порушень складали й адміністративні протоколи, зокрема таких 32. З цього числа, 30 протоколів направили до суду. За результатами їх розгляду, до відповідальності за корупцію притягнули 12 людей, серед них депутати місцевих рад, посадовці фірм, місцевого самоврядування, державні службовці, працівники поліції та органів фіскальної служби.

Читайте також: Прокурори вимагають скасувати договір на ремонт доріг на Херсонщині за 46 мільйонів

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір