Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Виїзне засідання Уряду на Херсонщині: скільки коштів пообіцяли регіону

На Херсонщині з виїзним засіданням Кабінету міністрів України побував прем’єр-міністр України Денис Шмигаль разом із міністрами. Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» із посиланням на Дениса Шмигаля.

Кабмін вчетверте за місяць проводить виїзні засідання у прифронтових громадах. Днями настала черга Херсонщини. Окрім звітів про візити до лікарень та школи, Денис Шмигаль прозвітував про кошти, які області виділили. 

Від початку року Уряд виділив для Херсонської області 2,8 млрд грн. Зокрема:

  • 2 млрд грн на будівництво та облаштування фортифікацій,
  • 224 млн грн на ремонт доріг, якими рухається військова техніка та інші критично важливі вантажі,
  • 177 млн грн на відновлення об’єктів водо- і теплопостачання,
  • 169 млн грн на укриття в школах та 163 млн грн на укриття в медзакладах.

Кабмін не лише звітував, а ще й пообіцяв кошти. Зокрема ухвалили рішення на підтримку українських громад і регіонів — йшлось на лише про Херсонщину. На засіданні ухвалили виділення коштів:

  • 258 млн грн для подальшої реалізації проєкту забезпечення водою Миколаєва та Кривого Рогу. Кошти підуть на заходи, повʼязані з подачею води каналом Дніпро-Інгулець.
  • 286 млн грн додаткової субвенції розподілили для громад, які найбільше постраждали від російської агресії. Зокрема, 5,6 млн грн обіцяли виділити громадам Херсонщини.

Раніше «Антикорупційний вимір» повідомляв, що Уряд виділив 16,1 млн грн для створення та експлуатації системи спеціального  телерадіомовлення, яке блокуватиме антиукраїнське мовлення в чотирьох прикордонних областях України: Донецької, Миколаївської, Херсонської та Запорізької областей.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір