Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Голову селищної ради на Одещині оголосили в розшук

Очільника Сергіївської селищної громади в Білгород-Дністровському районі оголошено у розшук. Йдеться про Анатолія Чередниченка, якого підозрюють в розкраданні грошей та службовому підробленні під час відновлення будинків, які були пошкоджені внаслідок російських атак.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» з посиланням на офіційний лист поліції, опублікований на сторінці громади. 

Білгород-Дністровський районний відділ поліції повідомив секретарю Сергіївської ОТГ Артему Шевченку, що 19 липня 2024 року голову громади Анатолія Чередниченка 1956 року народження оголошено у розшук. 

В документі вказано, що правоохоронці підозрюють Чередниченка в організації розтрати та привласненні майна громади, складанні завідомо неправдивих документів. Все це, на думку слідчих, здійснювалось за попередньою змовою з групою осіб.

Раніше «Антикорупційний вимір» повідомляв, що селищний голова Сергіївки, що на Одещині, отримав підозру у розкраданні 2,4 млн грн з бюджету. Більша частина з них — гроші, виділені на відновлення будинків після російських обстрілів. Разом з головою, підозру отримали інженер технагляду, підрядник та директор місцевого комунального підприємства. 

Рік тому журналістам «Антикорупційного виміру» стало відомо, що правоохоронці відкрили кримінальне провадження щодо посадовців Сергіївської селищної ради та керівника підрядного підприємства, які ремонтували житлову девʼятиповерхівку, в яку поцілила російська ракета.

Навесні цього року в рамках цієї справи суд відправив до СІЗО Андрія Дроботенка – очільника КП «Курорт-сервіс» в Сергіївці. Це комунальне підприємство замовило та контролювало роботи з відновлення будинку. Підрядником обрали приватне підприємство «Квадр 77», що належить Дмитру Пєнову. Слідчі вважають, що директор КП та підрядник привласнили гроші на ремонті

Читайте також: Розкрадання на військовому спорядженні: В прокуратурі розповіли, кого підозрюють, окрім директора департаменту муніципальної безпеки

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір