Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Поліція розслідує розкрадання грошей на ремонті будинку, пошкодженого російською ракетою на Одещині

Правоохоронці звернулися до слідчого судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області за дозволом на проведення огляду дев’ятиповерхового житлового будинку в селищі Сергіївка. Цей будинок ремонтували після влучання ворожої ракети. І слідчі вважають, що на ремонт чиновниками та підрядником були привласнені гроші. 

Як стало відомо з тексту судової ухвали, у червні відкрите кримінальне провадження за фактами привласнення бюджетних коштів службовими особами Сергіївської ОТГ Білгород-Дністровського району Одеської області та ПП «КВАДР 77».

Зазначається, що будинок було пошкоджено внаслідок ракетного удару, завданого 01.07.2022р. За ремонтні роботи ПП «КВАДР 77» отримало 8 808 050 грн. 

«За наявними даними, директор ПП «КВАДР 77» ОСОБА_5 у змові із службовими особами Сергіївської селищної ради організували протиправне розкрадання бюджетних коштів шляхом внесення неправдивих відомостей до актів виконаних робіт (вказуючи будівельні матеріали, які фактично отримані від замовника безкоштовно). Для підтвердження фактів «закупівлі» будівельних матеріалів ПП «КВАДР 77» за попередньою домовленістю із суб`єктами господарської діяльності оформлено відповідні документи (накладні) та здійснено їх оплату без їх фактичного придбання (отримання). У подальшому отримані суб`єктами господарської діяльності грошові кошти переведені у готівку та передані керівництву ПП «КВАДР 77»», – йдеться в судовій ухвалі.  

Крім того, підрядник виконав роботи із застосуванням неякісних будівельних матеріалів, вартість яких значно нижче тих будівельних матеріалів, які вказані у проєктно-кошторисний документації, із порушенням будівельних норм та проєктних вимог. На думку слідства службові особи ПП «КВАДР 77» та КП «Курорт-сервіс» Сергіївської селищної ради привласнили бюджетні грошові кошти в особливо великих розмірах.

Як свідчать дані порталу державних закупівель Прозорро, відпочатку за ремонт планували заплатити понад 10 мільйонів. Однак згодом суму зменшили. 

ПП «КВАДР 77», що за даними аналітичної платформи YouControl має уставний капітал 3 тисячі гривень, отримало чимало підрядів на роботи, пов’язані з ліквідацією наслідків ракетних ударів. Всього з фірмою чиновники уклали 89 договорів на понад 33 мільйони гривень. 

Власник і директор фірми — Дмитро Пєнов.  ПП «КВАДР 77» не єдина фірма цього бізнесмена, що стала фігурантом кримінальної справи про привласнення майна. Пан Пєнов також є власником і керівником МП «Світязь»,  яке фігурує у кримінальній справі про службове підроблення та привласнення коштів при проведенні капітального ремонту оглядових трибун та підтрибунних приміщень стадіону ДЮСШ. 

Читайте також: Ремонт будівлі, яку мерія готує для переселенців в Одесі, сильно подорожчав

2 коментарі

  1. […] Поліція розслідує розкрадання грошей на ремонті будин…Автор: Олена КравченкоПравоохоронці звернулися до слідчого судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області за дозволом на проведення огляду дев’ятиповерхового житлового будинку в селищі Сергіївка. Цей будинок ремонтували після … Read more […]

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір