Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Одеський суддя, якого НАБУ підозрює в хабарництві та шахрайстві, мобілізувався

Справу за обвинуваченням судді Приморського районного суду Одеси Іллі Лонського тимчасово припинять розглядати. Причина – він мобілізувався до лав ЗСУ. 

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» з посиланням на «Слово і Діло».

Нагадаємо, що одеського суддю Іллю Лонського та адвоката Євгена Берестового підозрюють в отриманні 2000 доларів. Звинувачували їх у підбурюванні до дачі хабаря та шахрайстві. 

В серпні минулого року редакція писала, що НАБУ повідомило про підозру судді та депутату Херсонської міськради. Детективи зазначали, що вони вимагали хабар у військового за вплив на ухвалення рішення іншою суддею у справі про адміністративне правопорушення.

В листопаді 2023 року справу щодо Лонського було передано на розгляд Вищого антикорупційного суду. Однак наразі її розгляд буде призупинено у звʼязку із мобілізацією судді до лав ЗСУ.

Згідно рішення ВАКС від 25 липня адвокат Лонського звернувся з клопотанням про відокремлення справи його клієнта від справи стосовно адвоката Берестового. Також захисник обвинуваченого попросив зупинити судове провадження стосовно Лонського, так як той мобілізувався в армію.

Читайте також: Антикорсуд не розглядатиме справу про хабар експосадовця Одеської ОВА

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір