Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Посадовець військової частини з Одещини отримав 20 мільйонів виплат бійців, поки ті сиділи вдома, — ДБР

На Одещині заступник командира військової частини отримав підозру. Державне бюро розслідувань встановило, що він зі спільниками отримав 20 мільйонів гривень зарплати замість бійців, які тим часом сиділи вдома, а не несли службу.

Як повідомляє ДБР, заступник командира військової частини з Одеської області організував заробіток на підлеглих. Посадовець отримував виплати військовослужбовців своєї частини замість них, як вважає слідство. Ті натомість сиділи вдома, а за документами нібито перебували на службі.

ДБР встановило, що разом з заступником частини діяли й інші люди, особу яких не встановили наразі. Військовослужбовці передали організаторам схеми свої банківські картки. Слідчі підрахували, що таким чином заступник командира зі спільниками отримали до 20 мільйонів гривень зарплати замість 20 бійців.

Поліція затримала заступника командира та деяких військовослужбовців. Вдома у них знайшли зброю, боєприпаси, наркотики та понад 118 тисяч доларів. Заступнику командира військової частини повідомили про підозру у перевищенні службових повноважень та у пособництві в ухиленні від служби. Наразі він перебуває під вартою з можливістю виходу під 20 мільйонів гривень застави.

Фото: ДБР

Читайте також: На Миколаївщині підозру отримав військовий, який за 500 доларів хотів «зам’яти» справу про п’яне водіння

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір