Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Одещині затримали священника-адвоката за вимагання хабаря з іншого священника

На Одещині затримали священника за хабар. Правоохоронці вважають, що той, маючи ліцензію адвоката, за гроші пропонував «відмазати» свого колегу — настоятеля храму, який проходить підозрюваним у справі про ДТП з травмованими.

Як повідомляє Державне бюро розслідувань, у липні цього року настоятель храму на Одещині отримав підозру — керуючи автомобілем, збив в Одесі жінку-пішохода. Вона отримала травми й потрапила до лікарні. 

За допомогою й представленням у суді настоятель храму звернувся до колеги-священника, який, за сумісництвом, мав ліцензію адвоката. Та останній запропонував за хабар в 3 тисячі доларів домовитись з правоохоронцями про закриття кримінального провадження, як встановило слідство. В разі відмови платити, адвокат-священник нібито погрожував колезі-підзахисному відправити його за ґрати відбувати строк за вчинення ДТП. 

У серпні адвоката затримали, коли йому передавати 3 тисячі доларів. Священник з адвокатською ліцензією отримав підозру у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди. Якщо його вину у суді доведуть, йому загрожує позбавлення волі до 8 років. 

Фото: ДБР

Читайте також: Резиденція московського патріархату в Одесі: зв’язки із владою, бізнес-проєкти, пияцтво за кермом

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір