Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В Одесі фірмі з російським «шлейфом» заплатять майже 2 мільйони за ремонт в крематорії

Комунальне підприємство, яке утримує кладовища в Одесі, замовило без проведення торгів капітальні ремонти печей у двох міських крематоріях. Підряди загальною вартістю в понад 1,8 млн грн віддали фірмі, серед засновників якої донедавна був громадянин росії. Діючий власник фірми також повʼязаний з російськими бізнесменами. А його партнерка, ймовірно, може мати відношення до відомого Дніпровського бізнесмена Олександра Петровського на прізвисько «Нарік».

Про це «Антикорупційний вимір» дізнався, аналізуючи закупівлі на Prozorro.

Одеське міське КП «Спеціалізоване підприємство комунально-побутового обслуговування» 6 серпня опублікувало два звіти, про укладені договори ТОВ «Піроліз Технолоджи Груп».

Чиновники замовили у фірми капітальний ремонт печей №2 та №3 для крематорію, який розташований на території Новоміського цвинтаря на проспекті Академіка Глушка, 33. Обидві закупівлі провели без використання електронної системи, тобто уклавши угоди напряму з підрядником за попередньою домовленістю.

Під час ремонту печі №2, вартість якого складає 803 882,92 грн, підрядник має виконати бетонування поду. А ремонт печі №3 за 1 026 727,28 грн має включати ізоляцію совелітовими плитами. Закінчити ремонт підрядник має до 30 жовтня 2024 року.

За даними аналітичної платформи YouControl, фірма «Піроліз Технолоджи Груп» була зареєстрована у квітні 2021 року. Адресою її реєстрації вказано будівлю заводу «Холодмаш» в Одесі на Головківській, 57/1.

Директором ТОВ «Піроліз Технолоджи Груп» є мешканець Одеси Дмитро Янковський. Він же є одним із співвласників компанії. Співвласницею разом із ним наразі значиться Оксана Петровська з Дніпра. Головною бухгалтеркою – Тетяна Бесєдіна.

Раніше серед власників фірми були Михайло Андрущенко, прописаний у місті Обухів, а також Павло Тимофєєв – росіянин з поселення імені свердлова в ленінградській області росії.

Крім того, в YouControl зазначено, що нинішня співвласниця ТОВ «Піроліз Технолоджи Груп» Оксана Петровська вірогідно може мати відношення до групи родини Петровських. Мається на увазі звʼязок із бізнесменом Олександром Петровським, більш відомим у певних колах під псевдо «Нарік». Вищезгадана Оксана ймовірно є його матірʼю та директоркою Дніпровського академічного українського музично-драматичного театру імені Шевченка.

Зауважимо, що в аналітичній платформі YouControl Олександр Петровський позначений, як підприємець і меценат, президент благодійного фонду «Солідарність».

Разом з тим, директор і власник  ТОВ «Піроліз Технолоджи Груп» одесит Дмитро Янковський повʼязаний з нафтопереробним бізнесом росіян. Так, наприклад, він був засновником ТОВ «Л-Брус СКС». До 2015 року ця фірма мала іншу назву – ТОВ «Айпек Україна», а ще раніше вона називалась Юридична компанія «Лого С». Його бізнес-партнерами по цій фірмі були Семен Стомпель, який вказував місцем проживання США та Костянтин Ладигін з санкт-петербургу. Згаданий Семен Стомпель – росіянин та свого часу був радником гендиректора промислового холдингу «Безопасные Технологии» в рф. Там же він володіє патентом разом з Ладигіним та бізнесом з його родичкою. 

А ще Янковський значиться співвласником в ТОВ «Айпек». Ця фірма існує з 2010 року та зареєстрована в Одесі. Керує нею Дмитро Колганов з Донецька. Фірма з такою ж самою назвою, але зареєстрована в Латвії, повʼязана з росіянами Стомпелем та Ладигіним.

Читайте також: Депутат з Сарати без конкуренції отримав підряд з ремонту укриття

Більше публікацій Війна з росієюБільше публікацій Війна з росією »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

5 коментарів

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір