Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Очільника Білгород-Дністровської міськради відсторонили від посади через справу про вимагання

Мера Білгород-Дністровська Віталія Граждана відсторонили від посади. Він проходить підозрюваним у справі про вимагання та погрози насильством. 

Про це «Антикорупційному виміру» відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. Від посади голови Білгород-Дністровської міської ради Віталія Граждана відсторонили до 19 вересня цього року. 

Зазначимо, останню апаратну нараду у Білгород-Дністровській міській раді провів Олександр Скалозуб, секретар ради, який на час відсутності міського голови стає тимчасовим виконувачем його обов’язків.

20 липня цього 2024 року стало відомо, що Граждан отримав підозру у вимаганні передачі прав на майно та у погрозах насильством. Напередодні в Білгород-Дністровській міській раді СБУ провела обшуки. Самого Білгород-Дністровського мера затримали й помістили під варту.

В ході досудового розслідування встановили, що 2-го липня 2020-го року очільник Білгород-Дністровської міської ради разом зі спільниками обманом вмовили власницю бази відпочинку передати 50% прав на неї товариству «ГОДЖИ». Йдеться про базу площею 2215 квадратних метрів в селищі Сергіївка Білгород-Дністровського району.

Тож половина прав залишалась за жінкою, а інша половина переходила підконтрольній Граждану людині, як вважає слідство. Це було зроблено під приводом проведення спільної підприємницької діяльності.

Та слідчі встановили, що 18 липня цього року підозрюваний нібито організував напад з погрозами насильством на підприємицю. З матеріалів справи відомо, що нападники вимагали, аби жінка передала свою частку прав на фірму в розмірі 50%, таким чином повністю позбавившись власної бази відпочинку. 

Читайте також: Нерухомість, заробітки та заощадження: Що задекларував у 2022 році мер Білгород-Дністровського

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Один коментар

  1. […] Тим часом мера Білгород-Дністровська Віталія Граждана відсторонили від посади. Він проходить підозрюваним у справі про вимагання та погрози насильством.  […]

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір