Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Схеми в ЦНАПі: В Одесі четверо посадовців міськради отримали підозри

В Одесі заступниці директора одного з департаментів повідомили про підозру. Вона нібито з трьома своїми підлеглими штучно блокували електронні черги в ЦНАПах, через що громадяни не могли вчасно отримати послуги.

Як повідомляє Нацполіція, працівники одного з департаментів в Одеській міськраді навмисне зменшували кількість вільних місць в електронній черзі ЦНАП, вносячи незаконні зміни в систему. Через відсутність вільних місць для запису, громадяни не могли вчасно отримувати послуги.

Ця схема діяла впродовж 2021-2023 років. Слідство встановило, що таким чином посадовці понад 36 тисяч разів втручались в роботу електронної системи місцевого ЦНАПу. У цій справі підозри отримали заступниця директора департаменту Одеської міськради, та троє її підлеглих: начальники двох відділів та заступник начальника відділу.

Їм висувають несанкціоновані зміни інформації, яка обробляється в автоматизованих системах. В офісних приміщеннях підозрюваних під час обшуків знайшли офіційні документи та чорнові записи, що підтверджують існування схеми.

Фото: Нацполіція

Зазначимо, Центри надання адміністративних послуг — це структурні підрозділи, що підпорядковуються Департаменту надання адміністративних послуг Одеської міської ради. Департамент очолює Анастасія Потапенко. Вона має чотирьох заступників: Денис Кравченко, Тетяна Лютенко, Катерина Лейнер та Юрій Забрідний.

Читайте також: В сервісному центрі МВС на Одещині чоловік скуповував місця в електронній черзі і пропонував відвідувачам «порішать» питання

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір