Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Справа хабаря замміністра енергетики: Під варту взяли очільника миколаївської компанії

Керуючого директора ТОВ «Миколаївська електропостачальна компанія» Євгенія Лута відправили під варту з правом виходу під заставу у 7 мільйонів гривень. Він проходить підозрюваним у корупційній справі, пов’язаній з вже колишнім заступником міністра енергетики Олександром Хейлом. Зокрема журналіст Олег Новіков повідомив, що Лута виступав посередником під час передачі другого й третього траншів хабаря. 

Як повідомляє журналіст Олег Новіков, Вищий антикорупційний суд взяв під варту керуючого директора ТОВ «Миколаївська електропостачальна компанія» Євгенія Лута. Він перебуватиме в СІЗО з альтернативою виходу під 7 мільйонів гривень застави. 

Олександру Хейлу 12-го серпня повідомили про підозру. За даними прокуратури, заступника міністра енергетики затримали на отриманні хабаря у півмільйона доларів. За ці гроші він нібито обіцяв дати дозвіл компанії на вивезення гірничо-видобувного обладнання з прифронтового району. Наразі Кабмін звільнив Хейла з посади, й за рішенням суду він перебуває у СІЗО з можливістю виходу під 25 мільйонів гривень застави. 

За даними «Центру протидії корупції», Євгеній Лут виступав посередником під час передачі заступнику міністра другого траншу хабаря, оскільки людина, яка виступала посередником раніше, на той момент не перебувала в Києві.

Другий транш передавали нібито на парковці ТРЦ Рівер Молл. Далі Євгеній Лут поїхав на зустріч з довіреною особою Хейла й передав йому в автівці отримані кошти, як встановило слідство. Затримали обох через тиждень — після передачі Лутом довіреній особі третьої частини хабаря у ресторані Фабіус. 

Читайте також: На хабарі затримали заступника голови сільради на Одещині: Обіцяв «вирішити» питання з мобілізацією

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір