Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Одеські бізнесмени «засвітилися» в скандалі з Меморіалом Героїв за 1,8 мільярда

Тендер на будівництво Військового Меморіалу в Києві отримала компанія, пов’язана з фігурантом історії про зливи в НАБУ Георгієм Біркадзе. Ця компанія «Білдінг Юа» складається з консорціуму трьох фірм, який був створений через день після оголошення тендеру. Про це повідомив Денис Бігус у своєму блозі на каналі Bihus.info. Крім того, одна з учасниць цього консорціуму – одеська фірма, що має звʼязок з розробником проєкту Меморіалу.

Проєктну документацію Меморіалу Героїв в Києві, за словами Дениса Бігуса, розробляла одеська фірма, директором якої є Валентин Євдокименко. Він же донедавна керував головною з трьох компаній, які увійшли до складу консорціуму. Його замінили на іншу людину безпосередньо перед тендером.

Частка у 80% консорціуму «Білдінг Юа» належить зареєстрованій в Одесі фірмі «Євроелітбуд». За 10 років існування ця фірма отримала лише два підряди: з ремонту поліклініка за 20,8 млн грн від Департаменту регіонального розвитку Київської обласної державної адміністрації та з постачання спецодягу для КП «Теплопостачання міста Одеси» на 1,8 млн грн. 

Зауважимо, що за даними Clarity Project, фактично кінцевими бенефіціарними власниками консорціуму «Білдінг Юа» є одесити Олександр Ісаєв та Наталія Побережець. Остання пов’язана з посіпакою Юрія Голика — Георгієм Біркадзе.

Крім того, ще одна фірма з консорціуму – будівельна фірма з Дніпра – нещодавно переписана на нових власників. Донедавна вона входила до групи компаній «Алеф» підсанкційного бізнесмена Вадима Єрмолаєва.

Журналіст вважає, що цей тендер був зроблений спеціально під консорціум фірм. Тим більше, що конкурентів у новоствореної групи компаній не було. А додатковий звʼязок з Георгієм Біркадзе та ідеологом «Великого будівництва» Юрієм Голиком вказує на можливі домовленості під час проведення закупівлі.

Читайте також: Підроблення, шахрайство та торгівля наркотиками: Хто ремонтує школи і дитсадки в Одесі

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір