Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Двох адвокаток з Миколаєва затримали за організацію незаконних відстрочок для призовників

Двом адвокаткам з Миколаєва повідомили про підозру у підбурюванні до хабаря та у сприянні незаконному переправленню за кордон. Слідство вважає, що жінки змовились й організували видачу фальшивих діагнозів для відстрочки військовозобов’язаних. 

Як повідомляє Миколаївська обласна прокуратура, дві адвокатки з Миколаєва запропонували сімейній лікарці за хабарі видавати військовозобов’язаним довідки про тимчасову непридатність за станом здоров’я. Лікарка є членом лікарсько-консультативної комісії.

Правоохоронці вважають, що один призовник дав адвокаткам 900 доларів хабаря. Ці кошти надалі передали сімейній лікарці, яка нібито видала чоловіку довідку про те, що він має бути опікуном свого батька з інвалідністю. На основі цієї довідки призовник отримав відстрочку від мобілізації. 

Також слідство зафіксувало, як одна з адвокаток консультувала свого клієнта щодо незаконного перетину українського кордону. Обох жінок затримали та повідомили про підозри. Вони наразі перебувають під вартою з можливістю внесення застави розміром 2,5 мільйона гривень для однієї та 510 тисяч гривень для іншої. 

Читайте також: У Кропивницькому підозрюють викладачку Льотної академії у хабарництві: сприяла вступу призовників задля відстрочки

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір