Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Миколаївський прокурор приватизував комунальне житло, а його дружина отримала 200 тисяч соцвиплат

Миколаївський прокурор Артем Петренко під час війни приватизував комунальну квартиру, в якій, як з’ясували журналісти, навіть не з’являється. Натомість його дружина Тетяна отримала понад 200 тисяч гривень грошової допомоги, а батьки прокурора володіють елітним маєтком у «Царському селі» в Маяках.

Про це пишуть журналісти «Nikcenter». За час повномасштабної війни Миколаївська міськрада віддала на приватизацію сім комунальних квартир. Їх отримали працівники місцевих правоохоронних органів. Та журналісти з’ясували, що більшості з них квартири не були необхідні, і деякі силовики в отриманих від міста помешканнях майже не з’являються. 

У квартирі на вулиці Генерала Карпенка в Миколаєві мав би проживати начальник відділу Миколаївської обласної прокуратури Артем Петренко. «Nikcenter» навідався на цю адресу й не застав там ані прокурора, ані його родини. Натомість до житла заходив інший чоловік, який підтвердив, що знає Артема Петренка. Та на яких умовах проживає тут, чоловік не захотів відповідати. 

Комунальну двокімнатну квартиру надали прокурору 25 жовтня 2023 року. Через два місяці, 27 грудня, судячи з декларації, квартира перейшла у приватну власність сімʼї Артема Петренка. Власницею житла наразі є дружина прокурора Тетяна Петренко. До приватизації родина прокурора користувалась квартирою два роки. 

Від початку повномасштабного вторгнення Артем Петренко на посаді очільника відділу процесуального керівництва Миколаївської прокуратури заробив, згідно з декларацією, 2,5 мільйона гривень. Його дружина Тетяна Петренко упродовж перших двох років великої війни не отримала жодного доходу, крім соціальних та благодійних виплат. 26 тисяч гривень їй надало Представництва Датської Ради у справах біженців та ще 80 тисяч виплатила держава, як внутрішньо переміщеній особі. 

У готівці подружжя зберігає 22 тисячі доларів та 300 тисяч гривень. Артем Петренко з червня 2023-го користується автомобілем BMW X5 2015 року випуску. Транспорт оформлений на його батька Олександра. Дружині прокурора належить Mazda CX5 2018 року випуску. У власності Артема Петренка є лише мотоцикл Yamaha 2010 року.

Офіційно прокурору не належить нерухомість, він натомість користується «скромним» житловим будинком на 300 квадратів, що розташований в елітному «Царському селі» та належить матері правоохоронця Оксані Петренко. Згідно з соцмережами, у цьому будинку регулярно буває дружина правоохоронця Тетяна. 

Читайте також: Син ексочільника Миколаївської СБУ під час війни став власником елітного житла, чотирьох автівок та численних активів, — розслідування

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір