Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Син ексочільника Миколаївської СБУ під час війни став власником елітного житла, чотирьох автівок та численних активів, — розслідування

Журналісти встановили, що Кіріл Герсак, 20-річний син колишнього очільника СБУ в Миколаєві Віталія Герсака, попри свій юний вік володіє елітним житлом, автівками, землями та компаніями. Це майно родина Герсаків скуповувала вже під час війни.

Тим часом батько юного багатія подався в активізм і намагається отримувати американські гранти на створення дієвої ветеранської політики. Про це йдеться в розслідуванні hromadske. 

Кіріл Герсак у свої 20 років володіє квартирою на 107 кв. метра у ЖК «Aqua Marine» в Одесі. Її він отримав восени 2023 року за договором дарування. Журналісти встановили, що навіть за відсутності ремонту ціна квартири у цьому житловому комплексі такої квадратури складає не менше 90 тисяч доларів. 

Син ексочільника Миколаївської СБУ у своєму віці володіє активами на Вінниччині. Зокрема він здає в оренду половину земельної ділянки на 2,5 гектара, а ділянки на 5 і 15 гектар тримає під будівництво будинку. 15 соток юний бізнесмен має для ведення господарства, і окрім цього ще володіє 1,2 гектаром землі. Усю цю землю він також отримав за договором дарування менш ніж за рік.

Крім землі, на Вінниччині хлопець володіє двома житловими будинками. Щоб було зручно їздити між своїми володіннями, у 2023 році у власності 20-річного Кіріла Герсака з’явились 4 автівки: 

  • BMW 530E 2017 року випуску, вартістю щонайменше 30 тисяч доларів;
  • новий Mersedes-Benz V300D 2023 року, який коштує ще близько 100 тисяч доларів;
  • старі батькові Toyota Tundra і Volkswagen Transporter, які переписали на Кіріла.

Мати з батьком у 2023 році також почали переписувати компанії на сина. Цікаво, що Герсак-старший, колишній очільник Миколаївської СБУ, заявляє про свою військову службу разом з сином на початку повномасштабного вторгнення. Проте підтвердження слів про участь родини в обороні України журналісти так і не знайшли.

Немає даних про службу і в соціальних мережах Кіріла. Там лише його реп та дорогі автівки.

Екскерівник СБУ Миколаївщини Віталій Герсак ставав героєм журналістських розслідувань не один раз. Журналісти вже виявляли пов’язані з ним схеми, елітне майно. Привертало увагу і розкішне життя родини в період до великої війни. Однак наразі Віталій Герсак просить в американців гроші на допомогу українським ветеранам. 

Читайте також: Під час засідання в Одеській ОВА силовики затримали голову громади: підозрюють у легалізації доходів і привласненні майна

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір