Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

До 15 років засудили херсонця, який «зливав» окупантам дані правоохоронців

До тюремного ув’язнення засудили мешканця Херсона, який під час окупації міста у 2022 році перейшов на бік ворога та«зливав» росіянам дані про місцевих правоохоронців. Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» із посиланням на Управління Служби безпеки України в Закарпатській області 

До повномасштабного вторгнення чоловік працював в поліції охорони, а після приходу росіян – виявив ініціативу працювати на них. Росіяни влаштували його охоронцем у так зване «главное управление внутренних дел». Незаконну структуру росіяни облаштували в будівлі обласної прокуратури.

За даними слідства, зрадник «зливав» росіянам дані про внутрішній пропускний режим, розташування відеокамер, місця зберігання службових автомобілів та іншу цінну інформацію про будівлю правоохоронного органу України, яку донедавна мав охороняти.

Прислуговуючи окупантам, зрадник відстоював інтереси загарбників та повністю підтримував дії держави-агресора, наголошувало обвинувачення. За наявною інформацією, зловмисник шкодував, що загарбники «раніше не окупували Херсонщину».

Чоловік супроводжував затриманих «ворогів режиму» на допити, допомагав окупантам зміцнювати псевдоадміністрацію – за «нормами і стандартами» рф.

Суд визнав зловмисника винним за ч. 7 ст. 111-1 (добровільне зайняття посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території) Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у вигляді 15 років тюрми.

Вирок набрав законної сили.

Досудове розслідування проводили слідчі СБУ в Закарпатській області за матеріалами СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

Раніше «Антикорупційний вимір» повідомляв, що судитимуть правоохоронця з Херсонської області за участь в організації та проведенні псевдореферендуму. 

Більше публікацій ВирокиБільше публікацій Вироки »
Більше публікацій Зрадники та колаборантиБільше публікацій Зрадники та колаборанти »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір