Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Розкрадання на відновленні енергоінфраструктури Одещини: Підозру отримав посадовець НЕК «Укренерго»

Посадовець НЕК «Укренерго» отримав підозру у службовій недбалості. Прокуратура вважає його причетним до розкраданні коштів на відновленні енергоінфраструктури Одещини після російських обстрілів. Справу двох підрядників, яких вважають причетними до цієї оборудки, нещодавно передали до суду. 

Як повідомляє Одеська обласна прокуратура, на початку 2023 року Національна енергетична компанія «Укренерго» уклала договір з підрядною організацію. Остання мала усунути наслідки російських обстрілів інфраструктури на Одещині, а саме провести будівельно-монтажні роботи електрообладнання. 

Зокрема підрядник зобов’язався демонтувати й перевезти два трансформатори, аби полагодити пошкодження. Для виконання цих робіт підрядник залучив іншу організацію, яка займається залізничними перевезеннями. Слідство встановило, що директор субпідрядної фірми був товаришем очільника підрядної компанії. 

Тож двоє керівників фірми, як вважають слідчі, вказали у документах ціни на міжнародні перевезення, попри те, що трансформатори вже були доставлені в необхідне місце на Одещині. За це на рахунок підрядників з бюджету перевели 3,7 мільйона гривень.

Прокуратура виявила, що начальник одного з департаментів НЕК «Укренерго» не перевірив умови закупівлі та оплати робіт. У висновку підрядники отримали суму на рахунки, які значно перевищують витрати на транспортування. Також правоохоронці висувають посадовцю «Укренерго», що він погодив надання послуг з міжнародних перевезень, які фактично не виконувались.

Тож начальнику департаменту НЕК «Укренерго» повідомили про підозру у службовій недбалості. Лише 19 серпня цього року стало відомо, що у цій справі до суду передали обвинувальні акти стосовно двох керівників підрядних компаній. У березні 2024 року їм вручили підозри у заволодінні коштами та службовому підробленні. 

Читайте також: Хто з депутатів на Одещині заробляє на відновленні

Більше публікацій Вікно ВідновленняБільше публікацій Вікно Відновлення »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір