Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Головне про корупцію на Кіровоградщині. Тижневий огляд

«Антикорупційний вимір» підготував огляд новин та публікацій, що виходили протягом минулого тижня.

Борги газети. Господарський суд Кіровоградської області задовольнив позов комунального підприємства «Теплоенергетик» Кропивницької міськради до ТОВ «Вечірня газета» про стягнення 405 тис. грн. Стільки газета заборгувала за опалення. Видання раніше було вісником міськради як комунальне підприємство. Тоді ж воно уклало згадану угоду. Засновниками газети вказані журналісти, які в ній раніше працювали. Чи відомо їм, що підприємство досі існує і вони боргують гроші за тепло — не відомо.

Хабар голові громади й адвокату. Стало відомо, кого правоохоронці підозрюють у справі про «відкат» на дорожньому тендері на Кіровоградщині. Мова йде про Людмилу Гаразду, очільницю Ганнівської громади Новоукраїнського району та Ігоря Ботнаренка, начальника юридичного відділу Ганнівської сільської ради, адвоката й депутата Кропивницької райради. За версією слідства, Ботнаренко дізнався від виконавця ремонтів доріг, що той за договором працює з ФОП-ом на ремонтах. У змові з очільницею громади він вирішив «підзаробити».

Дорогий газ. Начальниці відділу освіти виконавчого комітету однієї з міських рад Кіровоградської області повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем. Правоохоронці вважають, що діючи в інтересах постачальника, вона придбала газ за завищеною ціною і завдала державі збитків у понад 900 тисяч гривень.

Махінації з вугіллям. Постачальник вугілля до закладів освіти на Кіровоградщині отримав підозру в заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах та внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей. Правоохоронці вважають, що директор ТОВ поставив в школи 133 тонни вугілля, яке не відповідало встановленим нормам. Розмір завданих збитків складає понад 850 тисяч гривень.

Відеокамери спостереження. Виконком Кропивницької міськради 24 липня уклав з ТОВ «Інфраструктура безпеки» угоду про постачання системи відеоспостереження вартістю 4,1 млн грн. Потенційні учасники закупівлі скаржились на дискримінаційні «заточки». А саме – наявність у співробітника сертифіката про вміння працювати з обладнанням китайської фірми «Hikvision». Таке обладнання встановлене в міській системі відеоспостереження. Китайська фірма була в Реєстрі спонсорів війни, поки його не закрили в Україні через тиск західних партнерів. Втім на заході та в Європі «Hikvision» перебуває під обмеженням через загрози безпеці.

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір