Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Троє можливих організаторів втечі одеського нардепа Дмитрука за кордон отримали підозри

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру трьом людям, яких вважає причетними до незаконної втечі нардепа Дмитрука за кордон. Раніше Артему Дмитруку повідомили про підозру у незаконному побитті військовослужбовця та правоохоронця. 

Як повідомляє ДБР, операція з незаконного виїзду Дмитрука була завчасно та ретельно організована. Слідчі встановили, що нардеп виїхав з Києва близько першої години дня у напрямку Одеси. За кермом машини був інший чоловік. Автівку зафіксували на камерах спостережень. З них стало відомо, що Дмитрук вийшов з машини на трасі поблизу Роздільнянського району Одещини.

Близько п’ятої години вечора він пересів в інше авто вже з іншим водієм. Всередині нібито перебував і організатор схеми переправлення. Близько дев’ятої вечора авто доставило депутата до кордону. Після цього, вважає ДБР, Дмитрук пішки перетнув кордон з Молдовою. 

Це сталось 23 серпня 2024 року в районі пунктів пропуску «Павлівка». ДБР встановило людей і з українського боку і з боку Молдови, які організували втечу нардепа. Організатор схеми може бути причетний і до інших випадків незаконного виїзду з України. 

ДБР встановило, що організатор і один із фігурантів схеми наступного дня також втекли до Придністровської ділянки Молдови. Тож трьом особам повідомили про підозру у незаконному переправленні нардепа за кордон до так званого Придністров’я.

Фото: ДБР 

Нагадаємо, 29 серпня суддя Печерського райсуду Києва обрав народному депутату Артему Дмитруку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. 

Дмитрука оголосили в міжнародний розшук. 25 серпня 2024 року Офіс Генпрокурора повідомив про початок розслідування за фактом можливого незаконного перетину кордону народним депутатом України із залученням третіх осіб. «Українська правда» повідомила з посиланням на джерела у правоохоронних органах, що Дмитрук незаконно покинув територію України у суботу 24 серпня. За даними джерел, того ж дня нардеп залишив територію Молдови і полетів в Італію. 

Читайте також: Одеський нардеп Дмитрук втік за кордон: в яких скандалах він встиг засвітитися 

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

3 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір