Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Аудитори перевірили Усатівську сільраду на Одещині й знайшли порушень на 22 мільйона

Держаудитслужба перевірила бюджет Усатівської сільради на Одещині і виявила порушення. Зокрема аудитори зробили висновок, що через неефективне управління та ризикові операції бюджет громади недоотримав 22 мільйони гривень.

Як повідомляє Державна аудиторська служба, найбільше порушень аудитори виявили у земельній сфері, де бюджет Усатівської сільради недоотримав 15 мільйонів гривень надходжень.

Зокрема перед сільрадою підприємці мають заборгованість з орендної плати за землю на 2,7 мільйона гривень. Ще 10,5 мільйона гривень громада не отримала через те, що велику територію землі, яка не використовується, ніхто не передав в оренду. 

Ще певну кількість комунальної землі орендарі використовують без належних документів. Це призвело до втрати громадою 2 мільйонів гривень. 

2,8 мільйона гривень Усатівська сільська рада витратила на розробку проєктно-кошторисної документації, яка не використовується. Також аудитори вважають, що в сільраді не проконтролювали наявність вакантних посад, що призвело до штучної економії фонду заробітної плати на суму 2,4 мільйона гривень.

Депутатський корпус Усатівської сільради не прийняв рішення щодо сплати частини прибутку комунальних підприємств до бюджету. Через це громада втратила додаткових 572 тисячі гривень. 

Загалом аудитори зробили висновок про слабку систему внутрішнього контролю в Усатівській сільській раді та надали пропозиції, як краще використовувати фінансові ресурси громади. 

Читайте також: Держаудитслужба знайшла порушень на 400 мільйонів в Одеській кіностудії, на підприємстві це заперечують

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір