Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

10 років в’язниці з конфіскацією отримав посадовець за розтрату майна Одеського заводу

Суд виніс вирок посадовцю, який займався ліквідацією майна підприємства Міноборони «Одеський автомобільний ремонтний завод». 10 років позбавлення волі з конфіскацією йому призначили за розтрату майна підприємства. 

За інформацією Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони, у 2017-2018 роках держпідприємство Міноборони збанкрутіло й посадовець мав підприємство ліквідувати. 

Суд довів, що ліквідатор змовився з комунальним держреєстратором і у 2018 році вони незаконно провели аукціон з продажу майна підприємства. Перемогло на аукціоні підконтрольне посадовцю товариство. 

Надалі, як встановив суд, реєстратор та посадовець, що відповідав за ліквідацію, незаконно скасували накладений на майно підприємства арешт та перереєстрували його на підставну особу. Йдеться про майновий комплекс підприємства Міноборони «Одеський автомобільний ремонтний завод».

Пізніше нежитлові будівлі заводу продали товариству-переможцю аукціону за заниженою ціною без урахування вартості права користування земельною ділянкою, на якій розташовані приміщення. Збитки, які зазнала держава від цієї оборудки, оцінили у понад 9,7 мільйона гривень. 

Посадовцю-ліквідатору повідомили про підозру у розтраті чужого майна, яке йому довірили. Прокурори у суді довели його вину, й суд призначив покарання. Коли вирок набере чинності і якщо не буде оскаржений в апеляції, посадовець отримає позбавлення волі на 10 років, з конфіскацією всього майна та без права протягом трьох років обіймати деякі посади. Справу щодо реєстратора комунального підприємства виділили в окреме кримінальне провадження. 

Читайте також: На Кіровоградщині військком отримав вирок за хабарництво

Більше публікацій ВирокиБільше публікацій Вироки »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір