Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Ймовірному організатору втечі Дмитрука збільшили розмір застави

Прокурори в суді оскаржили запобіжний захід, який обрали для ймовірного організатора втечі одеського нардепа Артема Дмитрука за кордон. 

Як повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони, в суді апеляційної інстанції прокурори подали скаргу на запобіжний захід для підозрюваного в незаконному переправленні осіб через держкордон. Раніше Київський райсуд Одеси призначив для чоловіка перебування під вартою до 30 жовтня цього року з можливістю виходу під заставу у 5 мільйонів гривень.

Та прокурори не погодились з розміром застави, аргументуючи це тим, що вона є недостатньою для контролю поведінки підозрюваного. Тож суд підтримав доводи прокурорів й збільшив розмір застави з 5 мільйонів до 10 мільйонів гривень.

Раніше троє можливих організаторів втечі Дмитрука отримали підозри у незаконному переправленні людей за кордон. Двоє з них, у тому числі організатор, втекли з України, одного затримали. Останній, за версією слідства, контролював та інформував спільників про наявність патрулів поблизу прикордонного пункту, де відбувалась втеча. Тепер йому загрожує до семи років позбавлення волі. 

Нагадаємо, Артем Дмитрук ймовірно незаконно покинув країну 23 серпня в районі пункту пропуску «Павлівка». 25 серпня 2024 року Офіс Генпрокурора повідомив про початок розслідування за фактом можливого незаконного перетину кордону народним депутатом України із залученням третіх осіб.

Втечі Дмитрука передувало оголошення йому підозри у побитті військовослужбовця та правоохоронця. 

Читайте також: Одеський нардеп Дмитрук втік за кордон: в яких скандалах він встиг засвітитися 

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір