Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Головне про корупцію на Кіровоградщині. Огляд за тиждень

«Антикорупційний вимір» підготував огляд новин та публікацій, що виходили протягом минулого тижня.

Суд у справі керівника театру. У Кропивницькому розпочався судовий процес за звинуваченням у   хабарництві Сергія Корнієнка, очільника обласного театру. За версією слідства він узяв гроші за працевлаштування 25-річного СММ-ника з можливістю подальшого бронювання від служби в армії. Сам очільник театру провину не визнає. Каже, що йдеться про провокацію хабаря. У справі оголосили обвинувальний акт та дослідили перші матеріали слідства, серед яких – відео затримання та обшуку фігуранта. 

Розтрата на армійських закупівлях. До суду передали справу начальника Кропивницького квартирно-експлуатаційного відділу. Йому висувають обвинувачення у розтраті грошей на купівлі армійських ліжок. Слідство встановило, що постачальником ліжок обрали підконтрольне очільнику підприємство. В результаті підрядник продав ліжка за ціною, що перевищували середню вартість таких меблів. Тож з бюджету перерахували зайвих 400 тисяч гривень.

Земельні махінації. Перед судом за зловживання впливом відповідатиме депутат сільської ради на Кіровоградщині. Його звинувачують в отриманні хабаря за передачу комунальних земель в оренду. За версією слідства депутат сільради вимагав 500 доларів у підприємця за позитивне рішення щодо передачі в оренду земель водного фонду. Слідство вважає, що звинувачений фіктивно брав участь у торгах, які передують укладанню договору оренди землі.

Проблемні тендери на ремонт ліцею. Петрівський ліцей Петрівської селищної ради Кіровоградської області 26 серпня уклав угоду з ПП «Добробуд-2» щодо капремонту укриття вартістю 13,6 млн грн. Закупівлю провели з другої спроби. І якщо в першому тендері проблеми виявила Держаудитслужба, то в другому потенційні учасники скаржились на дискримінаційні «заточки». Фірма-переможець давно освоює підряди у громаді.

Земля депутату у розстрочку. У Кропивницькому міська рада планує продати земельну ділянку площею 0,08 га Вадиму Дризі, депутату від партії «Наш край». На ділянці знаходиться його нерухомість. Землю продають з розстрочкою. Згідно з вказаним проєктом рішення, землю пропонується продати Вадиму Дризі з розстроченням платежу на 5 років.

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір