Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Мер Южноукраїнська, що сам поновив себе на посаді, вимагає відшкодування зарплати за прогули

Міський голова Южноукраїнська Валерій Онуфрієнко, що у квітні цього року власним розпорядженням поновився на посаді, позивається проти міської ради. Мер вимагає 653 тисячі гривень компенсації за вимушений прогул роботи, адже раніше міськрада його відсторонила від виконання обов’язків.

Про це повідомляє видання «Миквісті». Так, у Миколаївському окружному суді розглянуть справу за позовом міського голови Южноукраїнська Валерія Онуфрієнка. Мер позиваться до міської ради, вимагаючи відшкодування з бюджету 653 тисяч гривень зарплати, які він не отримав через вимушений прогул. 16 червня 2022 року міська рада Южноукраїнська через нехтування обов’язками і неприйнятну поведінку усунула від виконання обов’язків Валерія Онуфрієнка. Та вже 15 квітня 2024 року він власним розпорядженням поновив себе на посаді. 

Тепер міська рада Южноукраїнська має провести тендер та найняти незалежного адвоката, яка представлятиме інтереси міськради у суді. Адже рада та юридичний відділ підпорядковуються меру, тож вони не можуть з ним судитись, виступаючи від імені мерії. 

Фахівець, котрий представлятиме мерію у суді, обійдеться для міського бюджету у 5-7 тисяч гривень. Сам мер же пояснив свій позов тим, що кошти за прогул спрямує на підтримку армії: 

«Побудило мене (подати позов до суду, — ред.) те, що депутати протягом трьох місяців не приймали ніякі рішення по преміях й по іншим питанням. Депутати так повели себе і я прийняв таке рішення», — заявив Валерій Онуфрієнко.

Читайте також: Підозрюваний у побитті підлеглої мер Южноукраїнська власним розпорядженням поновився на посаді: Що відомо

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір