Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

У Кропивницькому засудили чоловіка, який хотів встановити реєстратор на залізничних коліях, аби інформувати росіян (ОНОВЛЕНО)

Кіровський райсуд Кропивницького засудив Кирила Білика, мешканця обласного центру. Чоловік планував встановити відеореєстратор на залізничних коліях, аби фіксувати воєнні ешелони та повідомляв ворогу про критичну інфраструктуру міста.  

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір».

Оновлено: Через технічну помилку в новині було вказане прізвище адвоката, замість прізвища засудженого чоловіка. Помилку виправлено.

Згідно з матеріалами справи, у лютому 2024 року Білик отримав повідомлення у Telegram з пропозицією співпрацювати з представниками рф. Зокрема за гроші інформувати про об’єкти критичної інфраструктури залізничної галузі.

Обвинувачений погодився і з лютого по квітень надсилав співрозмовнику координати залізничних вокзалів на території регіону, об’єктів залізничної галузі, руху залізничних потягів, типів вантажів. Таким чином допомагав ворогу з інформацією про переміщення озброєння та боєприпасів Україною.

Слідство встановило, що Білик відправив співрозмовнику геолокацію автомобільного мосту, розташованого по шосе Олександрівське у Кропивницькому під яким проходять залізничні колії. Там він зробив фото і відео колії і опорних колон мосту. Одного дня підсудний зняв на відео, як цим мостом рухалась колона з військовою технікою.

Також чоловік зняв відео руху потяга й при цьому повідомив, що неподалік аеропорту «стоять зенітки». Згодом він передав геолокацію і фото інституту, вказавши, що там тимчасово розміщуються військові.

Окрім цього чоловік надіслав фото і відео залізничного моста через річку Інгул, вокзалу й перону.  

У квітні співрозмовник написав Білику у Telegram завдання: купити і встановити відеокамеру під дорожнім мостом над залізничними коліями, аби фіксувати рух вантажів. Гроші на камеру та аванс за «послугу» йому відправили на картку. Коли він прибув 30 квітня до мосту з відеореєстратором, його затримали співробітники СБУ.

Під час обшуку вдома у чоловіка знайшли метамфітамін.

Кирила Білика звинуватили у несанкціонованому поширенні інформації про переміщення зброї територією України в умовах воєнного стану та незаконному придбанні й зберіганні наркотиків.

Обвинувачений уклав з прокурором угоду про визнання винуватості. За угодою він щиро розкаявся, сприяв розкриттю злочину, зобов’язався сприяти розслідуванню інших відомих йому кримінальних правопорушень. Згідно з угодою він погодився на 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання та «умовний» термін. 

У підсумку вироком від 9 вересня суд затвердив угоду та призначив Білику 5 років позбавлення волі, від відбування яких звільнив та призначив 3 роки «умовно». Протягом іспитового строку він зобов’язаний періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти про зміну місця проживання, роботи або навчання. Його звільнили з-під варти у залі суду.

Читайте також: Шість років в’язниці світить посадовиці з Кіровоградщини за розтрату 900 тисяч з бюджету

Більше публікацій ВирокиБільше публікацій Вироки »
Більше публікацій Війна з росієюБільше публікацій Війна з росією »
Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Один коментар

  1. […] Вирок коригувальнику. Кіровський райсуд Кропивницького засудив Кирила Білика, мешканця обласного центру. Чоловік планував встановити відеореєстратор на залізничних коліях, аби фіксувати воєнні ешелони та повідомляв ворогу про критичну інфраструктуру міста. Обвинувачений уклав з прокурором угоду про визнання винуватості. За угодою він щиро розкаявся, сприяв розкриттю злочину, зобов’язався сприяти розслідуванню інших відомих йому кримінальних правопорушень. Згідно з угодою він погодився на 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання та «умовний» термін.   […]

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір