Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Депутатка Олександрійської міськради, яка фігурує в корупційному скандалі, склала повноваження

Депутати Олександрійської міськради Кіровоградської області проголосували про дострокове припинення депутатських повноважень Ірини Корнілової, депутатки з фракції «Європейська солідарність». Вона очолює Олександрійську міжрайонну медико-соціальну комісію та фігурує у кримінальному провадженні щодо отримання хабара з ветерана війни.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір».

Так, сьогодні, 13 вересня, на сесії Олександрійської міськради Вікторія Косяк, секретар ради повідомила, що на погоджувальній раді вирішили внести на розгляд депутатів додаткове питання про дострокове припинення повноважень Ірини Корнілової на підставі її заяви.

Депутати 25-ма голосами підтримали таке рішення та припинили повноваження депутатки.

Як повідомляв «Антикорупційний вимір», слідчі поліції Кіровоградської області розслідують кримінальне провадження щодо ймовірного вимагання хабара з ветерана війни за оформлення інвалідності.

Згідно з матеріалами попереднього слідства, ветеран, який отримав поранення під час оборони міста Часів Яр, був звільнений з військової служби за станом здоров’я. Оскільки він втратив працездатність на 70%, звернувся до сімейного лікаря щодо оформлення інвалідності. В лікарні взяли його документи й повідомили, що направлять їх до обласного бюро медико-соціальної експертизи. Проте за тиждень чоловіку так і не повідомили про результати. Тож він звернувся в лікарню знову. Там йому повідомили, що через реформування структури МСЕК треба звертатися за місцем прописки тому його документи відправляють до Олександрійської міжрайонної медико-соціальної комісії. За два тижні з чоловіком так і не зв’язалися.

У розмові зі знайомим він поскаржився на затримки з оформленням інвалідності та виплат. Той його познайомив з головою комісії. У посадовиці ветеран поцікавився, як йому без затримок оформити довічно інвалідність II групи. Нібито голова комісії сказала, що допоможе за 2 тисячі доларів. За даними з судових ухвал, гроші виявили в депутатки вдома.

Втім, в Реєстрі судових рішень немає даних про обрання посадовиці запобіжного заходу та оголошення підозри. Не повідомляли про це й пресслужби правоохоронних органів.

За даними з сайту Олександрійської міськради, комісію очолює Ірина Корнілова.

Читайте також: 8 років в’язниці та конфіскація майна загрожує депутату з Кіровоградщини за хабарництво

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір