Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Іспитовий строк в обмін на свідчення: Підозрюваний у справі хабарництва судді з Одеси визнав провину

Адвокат Євген Берестовий, який проходив підозрюваним у справі щодо хабарництва судді Приморського райсуду Одеси Іллі Лонського, пішов на угоду зі слідством та визнав свою провину. Тепер йому призначили іспитовий строк в обмін на свідчення проти судді. 

Про це повідомляють журналісти «Інтенту». Згідно з вироком Вищого антикорупційного суду, адвокат Євген Берестовий пішов на угоду з прокурорами САП й визнав свою провину. Тож суд затвердив угоду й визнав винним адвоката у незакінченому замаху на давання хабаря, та у заволодінні чужим майном шляхом обману. 

Водночас Берестового звільнили від відбування покарання у вигляді чотирьох років в’язниці. Натомість йому призначили іспитовий строк на два роки, за умови що він надалі даватиме викривальні показання проти судді Іллі Лонського. 

Слідство встановило, що в травні 2023 року адвокат Євген Берестовий почав вести справу чоловіка, якого обвинувачували у нетверезому водінні. За версією прокурорів, Берестовий підбурив свого клієнта дати хабар судді Приморського райсуду Одеси Анжеліці Русєвій, яка вела цю справу. 

Для цього Євген Берестовий нібито звернувся до Іллі Лонського, з яким товаришував довгий час, й запропонував йому виступити посередником й передати хабар Русєвій. За версією слідства, Лонський прийняв цю пропозицію.

В результаті цього 19 червня 2023 року спочатку обвинувачений у нетверезому водінні передав кошти адвокату, а той віддав їх судді Іллі Лонському, як повідомляє НАБУ. Йдеться про суму у 1250 доларів, з яких 1000 доларів начебто призначались для Русєвої за позитивне вирішення справи про п’яне водіння, а 250 доларів Лонський мав залишити собі, вважають правоохоронці. 

Лонського та адвоката затримали. Згодом вони отримали підозри у незакінченому замаху на давання хабаря службовій особі, а також у заволодінні чужим майном шляхом обману. 

Зазначимо, щодо Іллі Лонського вже завершили досудове розслідування, й ця справа розглядається у суді. Самого Лонського тимчасово відсторонили від посади.

Читайте також: Вища рада правосуддя звернулась з заявою до Приморського райсуду Одеси через корупційне провадження

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір