Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Головне про корупцію на Херсонщині. Тижневий огляд 

«Антикорупційний вимір» підготував огляд новин та публікацій, що виходили протягом минулого тижня.

Депутат не задекларував землю. НАЗК перевірило декларацію за 2022 рік, яку подав депутат Херсонської обласної ради Олександр Гордієнко. Агентство встановило, що він вказав неточних та недостовірних відомостей на 10,3 мільйона гривень. Депутат не задекларував земельні ділянки, на які втратив документи під час окупації. 

Зав’язали з депутатством. Начальник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко припинив повноваження депутатів Ірини Ценкер та Івана Бебка. Ірину Ценкер та Івана Бебка позбавляють мандатів на підставі їхніх особистих заяв. 

Завищення цін на обстеження пошкоджених об’єктів. До суду передали справу щодо розкрадання 7,7 мільйона гривень на обстеженні пошкоджених об’єктів на Херсонщині. На лаві підсудних опиняться очільниця департаменту Херсонської ОВА, керівниця та директор підприємства. Нагадаємо, реальна вартість послуг з обстеження складала 534 тисячі гривень, тоді як Херсонська ОВА уклала з підприємством договір на майже 10 мільйонів гривень. Таким чином ціну завищили у більш ніж 15 разів. 

Вироки за захоплення «Укрпошти». Малиновський районний суд  Одеси у вівторок, 10 вересня, виніс вирок окупаційному «губернатору» Херсонської області Володимиру Сальдо та шістьом його поплічникам у справі про захоплення «Укрпошти» в окупованому Херсоні. Сальдо отримав вирок у вигляді позбавлення волі на строк 15 років з конфіскацією майна, а Губарєва та Фірман – по 12 років увʼязнення. Четверо інших фігурантів, які також брали участь у створенні фейкового підприємства, отримали покарання у вигляді позбавлення волі на строк 10 років з конфіскацією майна. 

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір