Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Одеська міськрада продає землю в Аркадії по $200 за метр: Покупець з партії Труханова

Депутати Одеської міської ради планують продати у приватну власність дві земельні ділянки в Аркадії. Аукціон не проводили, віддавши перевагу давно знайомому орендарю. А квадратний метр землі в елітному районі примудрились оцінити в менш ніж 8000 грн. 

Про це «Антикорупційний вимір» дізнався, аналізуючи проєкти рішень, які завтра розглянуть на сесії депутати Одеської міської ради.

В розділі VI Порядку денного на сесію міськради помітили цікаві проєкти рішень під номерами 6.12 та 6.13. В обох депутатам пропонується продати громадянці Наталії Іванівні Бондарчук земельні ділянки в Аркадії на вулиці Генуезька, 1. 

Площа однієї складає 0,0182 га, а другої – 0,0201 га. Призначення землі «для будівництва та обслуговування об’єктів туристичної інфраструктури та закладів громадського харчування».

У червні депутати погодили проведення грошової оцінки цих ділянок. За даними джерела редакції в одеській мерії, вартість квадратного метра землі в елітному районі оцінили всього лише у 200 доларів. Загалом ціна всієї площі склала 1,6 млн грн.

Ймовірно, така низька ціна повʼязана з тим, що покупець – Наталія Бондарчук – членкиня партії «Довіряй Ділам» мера Труханова. Вона балотувалася до Одеської міської ради у 2015 році.

Зауважимо, що Наталія Бондарчук є співвласницею ТОВ «Європейська юридична група «Юстіниан». Другий власник фірми – Сергій Бондарчук. Останній у 2011-2014 роках був депутатом Одеської обласної ради від «Соціалістичної партії України». Мандат він отримав коштом того, що замінив Бориса Музалева.

Саме з бізнесом Бориса та Михайла Музалевих (мережа супермаркетів «Таврія В») тісно повʼязана діяльність родини юристів Бондарчуків. Про це свідчать чисельні документи, виявлені редакцією «Антикорупційного виміру» в мережі.

Наприклад, договір укладений в листопаді 2023 з ТОВ «Вікторіанський стиль» щодо реконструкції житлового будинку в будівлю кафе на Французькому бульварі, 67. В ньому вказано, що разом з Бондарчук, замовниками технічного нагляду в цьому випадку були власники мережі супермаркетів «Таврія В» – Іван Орловський, Борис та Михайло Музалеві.

А у 2020 році Бондарчук реконструювала нежитлову будівлю магазину-кафе з терасою під магазин з кафетерієм на Фонтанській дорозі, 118 (215). Йдеться про будівлю супермаркету «Таврія В» поряд з ЖК «Аква Марін». 

Сергій Бондарчук у 2019 році представляв «Таврію В», коли компанія планувала реконструкцію «Квіткового Пасажу» біля Соборної площі в Одесі. Доречі, до того будівлею та землею під ним володіла фірма ТОВ «Квітковий Пасаж». Вона належала доньці мера Одеси Катерині Трухановій та бізнес-партнеру, а також близькому другові мера Андрію Іванчо. Колись давно частку у цій фірмі мала й «колишня» дружина Труханова – Тетяна Колтунова.

Читайте також: В Одесі підрядник повідомив про розкрадання грошей на ліквідації наслідків обстрілів

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір