Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В Миколаєві керівницю благодійного фонду судитимуть за організацію схеми ухилення від мобілізації 

Перед судом постануть організаторка та учасник схеми ухилення від мобілізації у Миколаєві. Керівницю благодійного фонду звинувачують у незакінченому замаху на  сприяння в незаконному переправленні військовозобов’язаних через кордон та у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ. 

Як повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони, 45-річна жителька Миколаєва, яка очолює благодійний фонд, організувала незаконну схему. Вона полягала у знятті військовозобов’язаних з військового обліку за станом здоров’я.

Слідство встановило, що разом з нею у схемі замішані підприємець, місцевий житель, медсестра лікарні та заступник головного лікаря. За версією слідчих, з серпня 2023 року по січень 2024 року вони незаконно видавали довідки військово-лікарських комісій та тимчасових посвідчень із фальшивими діагнозами. 

Призовники з цими документами надалі могли виїхати з країни. Допомога військовозобов’язаному в уникненні мобілізації коштувала 8 тисяч доларів. За ці кошти один чоловік нібито отримав документи з фальшивим діагнозом та знявся з військового обліку. Правоохоронці встановили, що інший чоловік за 4,5 тисячі доларів отримав другу групу інвалідності без законних на те підстав.

Усіх членів цієї схеми затримали під час передачі фальшивих документів у лютому цього року. Організаторка схеми та її пособник відповідатимуть у суді за незаконне переправлення через кордон, матеріали щодо лікаря та медсестри виділили в окреме провадження. 

Фото: Спеціалізована прокуратура у сфері оборони

Читайте також: Поліція затримала «впливового» одесита: Обіцяв відмазати від армії на 10 тисяч доларів

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір