Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Миколаївщині гімназія віддала державні землі в оренду: Прокурори вимагають розірвати договір

На Миколаївщині прокурори звернулись до суду, щоб розірвати договір про оренду земельної ділянки, який комунальна гімназія уклала з приватною фірмою. Оскільки гімназія лише користувалась землею, що по факту належала державі, то укладати відповідний договір вона не мала права. 

Як повідомляє Прокуратура Миколаївщини, адміністрація Новофедорівської гімназії Казанківської селищної ради володіє на правах користування земельною ділянкою площею у десять гектар. Держава надала землю закладу для ведення особистого підсобного господарства.

У січні 2024 року директор гімназії уклав договір з приватним сільськогосподарським товариством про спільний обробіток цієї землі. Та прокурори встановили, що сторони уклали цей договір, аби приховати інший — договір, за яким комерційна фірма орендувала земельну ділянку для товарного виробництва. 

Гімназія не мала права віддавати в оренду приватній фірмі землю, яка належала державі, бо навчальний заклад лише користувався нею. Крім того, через те, що замість особистого підсобного господарства на цій території проводили товарне сільськогосподарське виробництво, цільове призначення землі незаконно змінили.

Вартість цієї ділянки землі оцінили у 300 тисяч гривень. Тож прокурори звернулись до суду з вимогою розірвати договір між гімназією та приватною фірмою, й повернути земельну ділянку постійному користувачу, тобто гімназії. Наразі судовий розгляд триває. 

Читайте також: Земля ринкового містечка в Херсоні, яка перебувала під контролем любителя путіна, повернулась до комунальної власності

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір