Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Чиновники замовили ремонт доріг за 128 мільйонів на Херсонщині у депутатського «Ростдорстроя»

На Херсонщині Служба відновлення віддала підряд з обслуговування доріг за 128 мільйонів гривень компанії одеського депутата, «Ростдорстрою». Серед тендерних вимог замовник вказав наявність асфальтобетонного заводу у трьох годинах їзди від місця виконання робіт. Як наслідок — на відкриті торги з особливостями з’явилась тільки одна фірма. 

Про це повідомляє видання «Наші гроші». У серпні цього року Служба відновлення у Херсонській області провела відкриті торги з особливостями для закупівлі послуг з експлуатаційного утримання доріг у Бериславському районі. Однією з вимог замовника була наявність власного або орендованого асфальтобетонного заводу на певній відстані. 

Ця відстань повинна була забезпечини час перевезення асфальтобетонних сумішей до місця виконання робіт не більше трьох годин. Один з учасників звернувся до Служби відновлення з питанням. У фірми був власний завод у Львівській області, який би вона в разі перемоги в тендері змогла перебазувати до Херсонської області, й вже на новому місті отримати атестат виробництва та дозвіл на викиди.

Та замовник вимагав вказати поточне місцезнаходження заводу, тобто учаснику торгів довелось би зазначити, що мобільний завод розташований на Львівщині. Цей факт відразу викинув би учасника зі списку претендентів, бо відстань між Львовом та Херсоном була більшою за три години їзди. 

В результаті таких антиконкурентних вимог на торги прийшов один-єдиний учасник «Ростдорстрой», який раніше мав замовлення у цьому регіоні і відповідно мав можливості щодо поставок асфальту.

Зазначимо, компанія «Ростдорстрой» багато років працює по всій Україні. Наразі підприємство уклало договорів на загальну суму майже 89 мільярдів бюджетних гривень. «Ростдорстрой» належить депутату від партії «Довіряй ділам» Юрію Шумахеру. 

Компанія неодноразово здобувала перемогу в скандальних тендерах, які привертали увагу Держаудитслужби. 

Компанії «Автомагістраль-Південь» та «Ростдорстрой» отримали три контракти по півмільярда гривень на ремонт мостів на Херсонщині, зруйнованих під час російського вторгнення. Через порушення під час проведення тендерів Держаудитслужба вже вимагає скасувати два з них.

А в Києві обвалився міст, який ремонтує «Ростдорстрой» і слідчі припускають розтрату коштів на цьому підряді.

Читайте також: На Одещині мільярдні дорожні підряди розділяють між кількома фірмами

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір