Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Слідчі обшукали КМДА через обвал мосту, який ремонтує одеський «Ростдорстрой»: припускають розтрату коштів

Приміщення Київської міської держадміністрації, а також комунальної корпорації «Київавтодор» обшукали слідчі на підставі ухвали суду. Обшуки пов’язані з обвалом Дегтярівського мосту, який ремонтувала одеська компанія «Ростдорстрой».

Про це повідомили у пресслужбі Київської міської прокуратури, пише «Інтент». Слідство підозрює, що під час реконструкції мосту посадовці Департаменту транспортної інфраструктури міської ради столиці, а також комунальної корпорації привласнили або розтратили кошти, які були виділені на ремонт.

Зазначимо, що 1 жовтня у Київській військовій міській адміністрації повідомили, що усі наслідки обвалу пообіцяв ліквідувати виконавець робіт власним коштом. При цьому вартість реконструкції збільшитись не повинна.

Нагадаємо, 30 вересня, у Києві обвалилося декілька прольотів Дегтярівського мосту. Він був закритий на реконструкцію протягом останніх місяців.

Реконструкцією об’єкта займається фірма соратника одеського мера Геннадія Труханова «Ростдорстрой». За умовами тендеру компанія отримає від столичної влади майже мільярд гривень. Роботи планували завершити до 30 листопада. 

Варто додати, що компанія «Ростдорстрой» неодноразово здобувала перемогу в скандальних тендерах, якими нерідко цікавилася Держаудитслужба. Компанії «Автомагістраль-Південь» та «Ростдорстрой» отримали три контракти по пів мільярда гривень на ремонт мостів на Херсонщині, зруйнованих під час російського вторгнення. Через порушення під час проведення тендерів Держаудитслужба вже вимагає скасувати два з них.

Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Миколаївській області в серпні віддала два підряди на капремонт мостів на трасі Р81 Казанка-Снігурівка. Компанії «Укртрансміст» та «Ростдорстрой» без конкурсу отримали на двох понад 172 мільйони гривень.

Також нагадаємо, що компанія «Ростдорстрой»  належить офіційно багаторазовому депутату від мерської партії «Довіряй ділам» Юрію Шумахеру. А неофіційно – можливо, контролюється колишнім тестем російського олігарха з оточення путіна Романа Абрамовича бізнесменом Олександром Жуковим. 

Читайте також: Одеські чиновники без тендеру віддали два підряди на 5 млрд грн фірмам, пов’язаним з Трухановим

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір