Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Головне про корупцію на Кіровоградщині. Огляд за тиждень

«Антикорупційний вимір» підготував огляд новин та публікацій, що виходили протягом минулого тижня.

Пропонував хабар слідчій. У Кропивницькому затримали майора військової частини. Чоловік фігурує у кримінальній справі щодо ДТП, внаслідок якої травмувався пасажир. За даними слідства, він запропонував начальниці слідчого відділення 500 доларів за закриття кримінального провадження. Поліцейська вдала, що погоджується на пропозицію. Водночас повідомила про це керівництво. Майору повідомили про підозру у пропозиції та наданні хабаря службовій особі.

«Данина» з наркоторгівця. Ленінський райсуд Кропивницького обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на час слідства оперуповноваженому поліції головного управління Нацполіції у Кіровоградській області. Також фігурант може внести заставу. Його підозрюють у вимаганні хабаря з раніше судимого торгівця наркотиками. Як каже слідство, у жовтні 2022 року оперуповноважений підбурив чоловіка продавати наркотики. При цьому пообіцяв «прикриття» від колег. За це вимагав щомісячно 8 000 гривень.

Вирок держвиконавиці. Ленінський райсуд Кропивницького засудив держвиконавицю Фортечного відділу Державної виконавчої служби за отримання хабаря. Взяла близько 80 тисяч гривень у чоловіка, який просив скасувати виконавче провадження щодо нього через несплату аліментів. Жінка визнала провину. Їй присудили штраф. Також їй на 3 роки заборонили обіймати посади у владі.

Схеми з додатковими угодами. У 2020 році  комунальне підприємство «Електротранс» Кропивницької міської ради закупило дизельне пальне у приватного підприємства «Окко Контракт». Для цього з фірмою уклали договір, та згодом до нього підписали ще кілька додаткових угод. Через це вартість пального необґрунтовано збільшилася на 220 тисяч гривень. Водночас коливання ціни на дизельне пальне на ринку нафтопродуктів на період укладання додаткових угод не було. Суд зобов’язав підрядника повернути кошти за паливо.  

Підкуп поліцейського. На три роки й вісім місяців відправиться за ґрати водій вантажівки, який намагався дати 20 тисяч гривень хабаря поліцейському. Водій мав ознаки наркотичного сп`яніння. Тест в лікарні показав, що він вживав наркотики. Патрульний склав на нього адмінпротокол. Тим часом водій почав пропонувати правоохоронцю «вирішити питання» за 20 тисяч гривень. За такі дії отримав ще й кримінальну справу.

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Щотижневий огляд новинБільше публікацій Щотижневий огляд новин »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір