Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Миколаївська міськрада погодила кредит на 43 мільйони на техніку для прибирання парків

Миколаївська міська рада погодила кредит на 43 мільйони гривень для комунального підприємства «Миколаївські парки». За кредитні кошти, а також коштом гранту з Данії, підприємство хоче придбати нову техніку. 

Про це пише видання «Миквісті». Планово-бюджетна комісія Миколаївської міської ради на засіданні погодила кредит у 43 мільйони гривень для КП «Миколаївські парки». За цю суму підприємство придбає нову техніку. При цьому 40% від вартості профінансує данський експортно-інвестиційний фонд.

Йдеться про близько 17 мільйон гривень, інші 25 мільйонів виплатять з міського бюджету протягом двох років. Водночас спочатку у проєкті рішення, яке з’явилось на сайті міської ради 28 серпня фігурувало цифра 40% фінансування з Данії. В оновленому ж проєкті рішення, який оприлюднили через місяць, вже не йшлось про фінансування саме 40%. 

У новому проєктів вказали, що «частина коштів буде сплачена за рахунок грантових коштів Експортно-інвестиційного фонду Данії». Однак з цього проєкту невідомо, про який саме відсоток йдеться. 

Разом з тим, 40% фінансування з Данії було умовою отримання кредитних коштів для КП. 

Тепер КП «Миколаївські парки» має оголосити відкритий тендер на закупівлю техніки. 

Вартість кредиту може змінитися залежно від результатів торгів, однак наразі йдеться про 43 мільйони гривень.

Рішення про виділення коштів на купівлю техніки підтримали 30 депутатів Миколаївської міськради, троє з них утримались. 

Раніше «Антикорупційний вимір» повідомляв, що КП хоче купити чотири багатофункціональні машини EGHOLM з системою фільтрації та щітками, а також сім одиниць навісного обладнання: гідравлічну щітку для бур’янів, дві сніжні щітки, два дискові розкидачі піску та солі і два універсальних самоскидні причепи.

«Миколаївські парки» хоче укласти угоду за державною програмою «Доступні кредити 5-7-9%». У перші два роки КП платитиме 1% річних, а з третього року сума підвищиться до 5%. 

Читайте також: Директор Миколаївського КП за перше півріччя 2024 року заробив понад півмільйона

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір