Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Одещині суд скасував рішення міськради, яка незаконно віддала під будівництво землі на дні лиману

Господарський, а згодом Апеляційний суд повернув у власність держави землі в акваторії порту «Південний» вартістю понад 65 мільйонів гривень. Цю територію Южненська міська рада передала в оренду приватній структурі для будівництва інженерних об’єктів.

Як повідомляє Одеська обласна прокуратура, Южненська міськрада передала в оренду ділянку, розташовану в акваторії Великого Аджалицького лиману. Ця територія входить до меж морського порту «Південний». Товариство з обмеженою відповідальністю, яке отримало цю ділянку на умовах оренди, збиралось тут розпочати будівництво інженерно-транспортної інфраструктури. Територія займала 1,4 гектари й оцінена в 65 мільйонів гривень. 

Проте ділянка, про яку йдеться, розташована фактично на дні лиману й є частиною водного об’єкту. Тому вона має перебувати у власності держави й будівництво тут неможливе.

Прокуратура через суд намагалася розірвати договір оренди. Господарський суд Одеської області підтримав доводи прокурорів й визнав незаконним рішення Южноукраїнської міської ради щодо передачі земель в оренду, водночас саму ділянку повернув у власність держави. 

Відповідачі, тобто представники міськради та товариства, намагались оскаржити це рішення в апеляції. Але апеляційний суд лише підтвердив рішення суду першої інстанції щодо того, що згадана ділянка є частиною акваторії морського порту та об’єктом стратегічного значення, якою має розпоряджатися виключно держава в особі Кабінету Міністрів.

Читайте також: Понад 60 мільйонів збитків порту «Південний»: ВАКС розгляне справу по суті

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір