Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Медзаклад на Одещині стверджує, що не цікавився, якому підряднику заплатить 800 тисяч

Савранський центр медико-санітарної допомоги відповів на запит «Антикорупційного виміру» щодо підряду, відданого ФОПу з двотижневою історією існування. В медзакладі повідомили, що їх не цікавила наявність досвіду та працівників для виконання ремонту за майже 800 тис. грн.

Нагадаємо, що нещодавно Савранський районний центр первинної медико-санітарної допомоги уклав угоду з колишнім чиновником, який створив ФОП за кілька тижнів до того, як отримав цей підряд і ремонтуватиме медзаклад, працюючи адвокатом. Йдеться про роботи з ремонту частини даху амбулаторії на вулиці Соборна, 15 в смт Саврань. Вартість робіт склала 799 956 грн.

Відкритих торгів не проводили, уклавши угоду з підрядником напряму. Ним став ФОП Медвідь Владислав Анатолійович – діючий адвокат, а в минулому ще й голова Гайворонської районної державної адміністрації на Кіровоградщині.

Зареєструвався Владислав Медвідь підприємцем всього лише за 14 днів до отримання підряду. Єдиним видом діяльності, який він вказав в реєстраційних документах стали «Покрівельні роботи». Юридичні послуги адвокат чомусь вирішив не вказувати.

Редакція «Антикорупційного виміру» направила запит до керівництва медустанови, щоб зʼясувати, чому саме Владислав Медвідь був обраний підрядником для ремонту даху. В запиті запитали також у чиновників, чи цікавились вони досвідом підприємця та наявністю робітників, які виконуватимуть роботи. 

У відповідь чиновники повідомили, що взяли у ФОПа лише документи про реєстрацію. Досвід, персонал чи матеріально-технічну базу підрядника вони не питали. Причина – вони мають право не запитувати у підрядників подібні документи.

Річ у тому, що під час воєнного стану в Україні діє Постанова КМУ №1178, яка спрощує проведення публічних закупівель. В більшості випадків вона дозволяє чиновникам на власний розсуд визначати тих, хто отримає контракти, а разом з ними і гроші платників податків.

Читайте також: В Балті ексчиновники та фігуранти кримінальних справ за 100 млн відремонтують лікарню

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір