Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд Миколаївщини: ремонти укриттів від одного ФОПа та підряди для сумнівної компанії 

Перший тиждень жовтня на Миколаївщині був насичений подіями, пов’язаними з корупцією та підозрілими угодами, які укладали за бюджетний кошт чиновники. Детально про найцікавіші події минулого тижня читайте в огляді, який підготував «Антикорупційний вимір».  

Підряди підприємцю, ймовірно, судимому за розбій.  Центр фінансово-господарського обслуговування закладів та установ освіти Снігурівської міської ради без проведення відкритих торгів уклав угоду на ремонт укриття в гімназії вартістю майже 600 тисяч бюджетних гривень. Виконувати роботи буде ФОП Варакса О.М., який зареєстрували минулого року. За рік ФОП отримав без проведення відкритих торгів три підряди за бюджетний кошт на загальну суму майже млн грн. Примітно, що у 2011 році людину з таким же ПІБ Снігурівський районний суд Миколаївської області засудив за розбій. За матеріалами справи, Варакса Олександр Миколайович у стані алкогольного сп’яніння напав у Снігурівці на людину та відібрав його майно. До цього, Варакса вже був засуджений за крадіжку.  

Ремонти укриттів робить ФОП з 4 працівниками. КП Миколаївської міської ради «Захист» без проведення відкритих торгів віддало черговий підряд з ремонту захисної споруди в місті ФОПу Усатий В.А. Це вже 14-й підряд від комунальників для В’ячеслава Усатого. На підприємця працює всього чотири людини. Підприємець зареєструвався як ФОП минулого року. Наразі він отримав бюджетних підрядів на загальну суму 11,5 млн грн. 

Ремонт мосту: плюс 438 мільйонів. На Миколаївщині оголосили закупівлю на 438 мільйонів гривень, які планують витратити на капітальний ремонт мосту. Рівно рік тому пов’язана з мером Одеси Геннадієм Трухановим компанія «Ростдорстрой» уже отримала понад 200 мільйонів гривень за ремонт цієї ж ділянки мосту.

Шукають 8,8 мільярда. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що для будівництва нового магістрального водогону у Миколаєві треба знайти 8,8 мільярда гривень. Це дасть змогу налагодити постачання води з річки Південний Буг, аби забезпечити миколаївців питною водою. Програму такого будівництва вже затвердила Верховна Рада.

Реконструкція водопроводу за 8 мільйонів. КП «Миколаївводоканал» шукає підрядника, аби за 8,2 мільйона гривень провести реконструкцію мережі водопроводу на вулиці Адмірала Макарова. 

Кредит на 43 мільйони на техніку для прибирання парків. Миколаївська міська рада погодила кредит на 43 мільйони гривень для комунального підприємства «Миколаївські парки». За кредитні кошти, а також коштом гранту з Данії, підприємство хоче придбати нову техніку. 

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір