Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Одеського нардепа-втікача Дмитрука спробують виключити з правоохоронного комітету ВР

Народного депутата з Одеси Артема Дмитрука, який наразі переховується від слідства за кордоном, можуть виключити зі складу правоохоронного комітету Верховної Ради. Відповідну постанову у ВР зареєстрували після того, як нардеп онлайн з-за кордону підключився до засідання комітету. Комітет розглядав того дня законопроєкт про угоду корупціонерів зі слідством. 

Як повідомляє видання «Bihus.Info», нардеп Артем Дмитрук, якого інтерпол розшукує за кордоном, сьомого жовтня голосував на засіданні комітету з питань правоохоронної діяльності у Верховній Раді. Дмитрук є членом цього комітету, тож приєднався до засідання онлайн. 

Того дня комісія розглядала нову версію законопроєкту про угоду зі слідством. Йдеться про закон, який дозволяє корупціонерам легально відкупитись від покарання. Проте чи голосував Артем Дмитрук саме за цей законопроєкт — невідомо.

За інформацією «Чесно», Дмитрук зʼявився під час розгляду третього питання порядку денного і голосував за законопроєкт про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо вдосконалення кримінальної відповідальності за зараження інфекційними хворобами або інфікування їх збудниками.

Водночас на тому ж засіданні були присутні представники Національної поліції, НАБУ, САП, і навіть Офісу Генпрокурора. Власне представники останнього оголосили Дмитруку підозру, та не встигли її вручити, бо той втік за кордон. 

Після цього стало відомо, що Дмитрука можуть виключити зі складу правоохоронного комітету. Відповідну постанову про виключення депутатів-утікачів зі складу комітетів зареєстрували у Верховній Раді. 

Нагадаємо, Артем Дмитрук ймовірно незаконно покинув країну 23 серпня в районі пункту пропуску «Павлівка». 25 серпня 2024 року Офіс Генпрокурора повідомив про початок розслідування за фактом можливого незаконного перетину кордону народним депутатом України із залученням третіх осіб.

Втечі Дмитрука передувало оголошення йому підозри у побитті військовослужбовця та правоохоронця. 

Читайте також: Одеський нардеп Дмитрук втік за кордон: в яких скандалах він встиг засвітитися 

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір