Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Кіровоградщині ліцей замовив ремонт харчоблока за 15 мільйонів. Директор фірми – під слідством

Ліцей «Перспектива» Світловодської міської ради, що у Кіровоградській області, 30 вересня уклав з ПП «Аква-Україна-Сервіс» угоду про ремонт харчоблока вартістю 15,8 мільйона гривень. Керівник фірми нині обвинувачений у справах щодо ймовірного заволодіння бюджетними коштами під час освоєння інших підрядів.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір».

Як ідеться у системі Prozorro, за угодою підрядник до кінця 2024 року має завершити капітальний ремонт харчоблока ліцею.

Ремонт фінансується коштом держсубвенції у сумі 11 мільйонів гривень, та з місцевого бюджету – 4,7 мільйона гривень.

Закупівлю провели напряму звернувшись до підрядника. Адже два попередні тендери не відбулися через відсутність учасників. До слова, на тендер, який оголошували у травні, на ремонт закладали 13,6 млн грн, проте на повторні закупівлі, які провели восени, передбачили вже 15,8 млн грн.

Як ідеться на аналітичній платформі Youcontrol, ПП «Аква-Україна-Сервіс» зареєстроване 1999 року у Світловодську. Засновницею підприємства вказана Любов Єременко, керівником – Сергій Єременко, який свого часу був депутатом Світловодської міськради, а також безуспішно балотувався в раду у 2015 році від «Народної партії».

За інформацією з системи Clarity-project, за період участі у публічних закупівлях, підприємство підписало 51 угоду на 40,2 млн грн. Значна частина договорів укладена з замовниками зі Світловодського району.

Поряд з досить успішною тендерною історією керівництво фірми має й неприємні кейси. Зокрема, керівник підприємства Сергій Єременко – обвинувачений у кількох кримінальних справах щодо ймовірних зловживань під час освоєння держпідрядів.

Так, у Долинському суді слухається кримінальне провадження, розпочате слідчими ще у 2015 році за фактами ймовірного зловживання та службового підроблення керівником «Аква-Україна-Сервіс». За версією слідства, мали місце зловживання на ремонті школи у селі Криничуватка. Справа слухається ще з 2017 року. Спершу провадження розглядав Устинівський суд. Але згодом через відсутність суддів його направили на розгляд у Долинський суд, де слухання розпочалося з початку. За останніми оновленнями у Реєстрі судрішень від червня 2014 року, у справі призначили повторну експертизу.

В Олександрійському міськрайонному суді розглядається кримінальне провадження, відкрите у 2021 році. Йдеться про будівництво амбулаторії у селі Пантаївка, який у 2019 році виконало ПП «Аква-Україна-Сервіс». У цій справі Єременку, як керівнику, закидають привласнення бюджетних грошей та підроблення документів. Мовляв, в амбулаторії після завершення ремонту виявили купу проблем – тріщини на стінах, деформація підвісної стелі та інше.

Ще одна справа слухається в Онуфріївському райсуді за фактом ймовірного привласнення коштів на будівництві. Вказане провадження датується 2022 роком.

Також відомо, що людина з такими ж прізвищем та ініціалами обвинувачена у справі про заволодіння бюджетними коштами на ремонті укриття для дитсадка у Світловодському районі. Справа слухається у Світловодському міськрайонному суді.

У жодному зі згаданих проваджень вироку наразі немає.

Читайте також: Директора ТОВ на Кіровоградщині судитимуть за «відмивання» грошей

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір