Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Херсонщині розслідують привласнення коштів на ремонті будинків, постраждалих від війни

В Херсонській області правоохоронці звернулися до суду за дозволом на доступ до речей та документів. Вони розслідують справу щодо можливого привласнення коштів на відновленні будинків, пошкоджених внаслідок збройної агресії рф. Вважають, що з липня по грудень 2023 року службові особи фірми-підрядника незаконно заволоділи державними грошовими коштами, а саме не повною мірою виконали роботи та завищили обсяги їх виконання. Суд доступ до ймовірних доказів дозволив. 

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір».  

В судовій ухвалі приховані дані про фірму-підрядника, але орієнтуючись на дані про село, де виконувались роботи по одному з договорів, суму та дату договору, можна встановити, що мова йде про ТОВ «ПРОФРЕМ-ДНІПРО». За даними аналітичної платформи YouControl її власником є Сергій Щукін, а директором Анатолій Денисенко. Фірма зареєстрована в Дніпрі і скоро їй виповниться два роки. За цей час чиновники встигли укласти з нею 43 договори на майже 93 мільйони гривень.  

Слідчих, зокрема, зацікавило те, що під час капітального ремонту будинку в с. Ольгине Високопільської ОТГ за майже півтора мільйона гривень, договір з підрядником підписали 7 грудня 2023 року, а вже за тиждень, тобто 15 грудня, був підписаний акт виконаних робіт. На підставі цього акту підряднику заплатили гроші. 

Зацікавившись капремонтом за тиждень, слідчі з’ясували, що загалом укладено 9 договорів на виконання будівельних робіт з капітального ремонту житлових будинків на території с. Ольгине. Зараз вони цікавляться документами щодо робіт за всіма цими адресами. 

Замовником за договором, який начебто було виконано за тиждень, є Високопільська селищна рада. 

Суддя дозволив правоохоронцям отримати копії всіх запитуваних документів, які знаходяться в розпорядженні фірми «ПРОФРЕМ-ДНІПРО». 

Читайте також: На Херсонщині цьогоріч 30 посадовців вже отримали адмінпокарання за корупцію

Більше публікацій Вікно ВідновленняБільше публікацій Вікно Відновлення »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір