Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Кіровоградщині чоловік, який інформував росіян про переміщення військової техніки, відбувся умовним строком

В Олександрії Кіровоградської області чоловік, який повідомляв про переміщення ЗСУ, отримав 3 роки умовно. Він сплатив на ЗСУ 25 тисяч гривень.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір».

Згідно з вироком Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області від 3 жовтня, мешканець Олександрії протягом 2023-2024 років писав співрозмовнику в Telegram про переміщення особового складу й техніки ЗСУ.

Як встановило слідство, чоловік систематично та детально інформував про те, скільки техніки проїжджало містом у напрямку Дніпропетровської області. Йшлося про військові вантажівки, гусеничну техніку, пікапи. Також він фіксував техніку біля військового аеродрому, вказав адресу магістральної електропідстанції, залізничної станції та елеватора. При цьому надіслав мапу Олександрії з адресами вказаних об’єктів. Він інформував про вильоти військової авіації та рух військових ешелонів.

На підтвердження, що залізницею в період, коли чоловік відправляв ці повідомлення, дійсно перевозили воєнну техніку, слідство надало підтвердження від Комендатури військових сполучень залізничної дільниці та станції Знам’янка.  

Слідство встановило, що номер співрозмовника обвинуваченого зареєстрований на мешканку Новгородської області РФ та міг використовуватися громадянином Росії.

Разом із цим, слідство не встановило фактів тяжких наслідків внаслідок поширення обвинуваченим інформації про рух техніки.

Окрім цього чоловік поширював в «Однокласниках» проросійські дописи в яких за висновком експерта є виправдання збройної агресії РФ.

На суді обвинувачений визнав провину, вказав, що жалкує про скоєне і засуджує російську збройну агресію проти України. Він надав квитанцію про переказ на допомогу ЗСУ 25 тисяч гривень.

Ухвалюючи рішення суд врахував визнання провини обвинуваченим, відсутність судимості та вказав, що перевиховання обвинуваченого можливе без ізоляції від суспільства.

У підсумку суд визнав чоловіка винним у несанкціонованому поширенні інформації про переміщення ЗСУ та виправданні збройної агресії РФ. За обома статтями йому присудили 5 років позбавлення волі. Водночас суд звільнив чоловіка від відбування покарання з іспитовим строком 3 роки. 

Читайте також: Помічника судді та юриста у Кропивницькому затримали. Підозрюють вимагання грошей

Більше публікацій ВирокиБільше публікацій Вироки »
Більше публікацій Війна з росієюБільше публікацій Війна з росією »
Більше публікацій Зрадники та колаборантиБільше публікацій Зрадники та колаборанти »
Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір