Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Двох медиків Одеської психлікарні судитимуть за торгівлю фальшивими діагнозами

До суду передали справу батька й сина, що обіймали посади в Одеській психіатричній лікарні. Медиків підозрюють у виготовленні фальшивих довідок про стан здоров’я чоловіків, аби ті змогли уникнути мобілізації. 

Як повідомляє Поліція Одещини, 44-річний завідувач відділення Одеської психіатричної лікарні вирішив організувати схему незаконного заробітку разом з 66-річним батьком. Останній працював ординатором у тому ж відділенні. Слідчі встановили, що чоловіки, які за віком підлягають мобілізації, але не хочуть служити в армії, за винагороду отримували від медиків фальшиві лікарські висновки щодо психічних захворювань. 

Батько та син, за версією слідства, крім фальшивих діагнозів видавали виписки про стаціонарне лікування своїх «клієнтів», аби ті могли пред’явити ці документи при перевірці працівникам військкомату. Такі послуги військовозобов’язаним обходились у 165 тисяч гривень. 

Під час однієї з таких схем обох медиків затримали. У своєму кабінеті завідувач відділення, як повідомляють правоохоронці, видав чоловіку фальшиву довідку про те, що він уже два тижні перебуває у них на стаціонарному лікуванні. Довідку до того підписав ординатор. Разом з документом, чоловік отримав рецепт на ліки проти психічних розладів. За це, як вважає поліція, ухилянт дав медикам 1000 доларів завдатку. Решту суми він мав сплатити після виписки з діагнозом. 

Слідчі повідомили обом медиками підозри у хабарництві й відправили під варту. Чоловіки вийшли під заставу у 241 тисячу гривень. Від посад у психіатричній лікарні їх відсторонили. Наразі зі справою батька та сина розбиратиметься суд. Якщо провину доведуть, їм загрожує позбавлення волі до 10 років з конфіскацією майна.

Фото: поліція Одещини

Читайте також: Голова ВЛК та лікар на Одещині виготовляли фальшиві діагнози для ухилянтів

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір