Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

НАБУ провели обшуки у фігурантів справи про заволодіння коштами в Ізмаїльському порту

Правоохоронці провели обшуки у фігурантів справи про заволодіння коштами Ізмаїлького порту. Зокрема обшукали автівку, офісні приміщення та житло у Сергія Соловйова, який ймовірно контролює компанії-переможиці тендерів порту, а також в Євгена Кубицького — директора однієї з цих компаній. 

Про це повідомляє «Слово і діло». Як йдеться в рішеннях Вищого антикорупційного суду та Апеляційної палати ВАКС, обшуки пройшли вдома у Сергія Соловйова, який ймовірно контролює товариства «КранТехЕлектро», «ЕкспортТрейдГруп» та «Порт і Флот». Ці компанії фігурують у розслідуванні щодо привласнення грошей під час закупівель великої складської техніки та іншого обладнання для держпідприємства «Ізмаїльський морський торговельний порт».

Тож під час обшуків НАБУ та САП вилучили у Соловйова мобільний телефон і два ноутбуки, на яких знайшли листування з працівниками Ізмаїльського морського порту. У листуванні обговорювали закупівлі плит, двигунів, навантажувачів, змінно-запасних частин для портової техніки та іншого обладнання. 

Дві флешки з паролями вилучили оперативники під час обшуку автівки фігуранта — Audi E-Tron. А в офісних приміщеннях вилучили телефон. Все це майно визнали речовими доказами й наклали на нього арешт. 

Днями обшуки відбулись і в інших фігурантів цієї справи. Так у директора «ЕкспортТрейдГруп» Євгена Кубицького вилучили мобільний телефон з карткою пам’яті та господарські документи.

Нагадаємо, розслідувати ймовірні привласнення коштів на закупівлях для Ізмаїльського порту почали у вересні цього року. На думку слідства, протягом 2022-2024 років перемогу на тендерах для порту отримували пов’язані між собою компанії, а саме: ТОВ «КранТехЕлектро», ТОВ «Порт і флот» і ТОВ «ЕкспортТрейдГруп». Слідство вважає, що їх контролює одна людина, а самі підприємства подають фінансову та бухгалтерську звітність з одних IP-адрес та перераховують кошти спільним контрагентам.

Читайте також: Skoda за 1,6 мільйона від брата Кауфмана: Ізмаїльський морпорт провів тендер з однією фірмою-учасницею

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір